HARRY POTTER ÚJRA HÓDÍT
Harry Potter legújabb kalandjai hamarosan megérkeznek a könyvesboltokba, ebből az alkalomból a Libri hagyományosan különleges programokat szervez a megjelenés éjszakájára. Az alábbiakban küldöm a hatodik Harry Potter könyvről és a bevezetésről szóló sajtóközleményünket, a levél végén egyúttal a Nagy Varázsló-Est részletes programja is megtalálható.

HARRY POTTER ÚJRA HÓDÍT


A LIBRI KÖNYVPALOTÁBAN FEBRUÁR 10-ÉN 0.00 ÓRÁTÓL KAPHATÓ A LEGÚJABB KÖTET MAGYAR FORDÍTÁSA   
   Budapest. – Hamarosan megérkezik a hazai könyvesboltokba a Harry Potter sorozat hatalmas várakozással megelőzött hatodik kötetének magyar nyelvű kiadása, a Harry Potter és a Félvér Herceg. A tavaly nyáron angol nyelven debütált kötet fordítása a hazai premier első pillanatától kezdve a rajongók számára is hozzáférhető lesz. Hazánk egyik legjelentősebb könyvforgalmazója, a Libri ugyanis hagyományosan azzal a meglepetéssel kedveskedik az ifjú varázsló szerelmeseinek, hogy a hivatalos megjelenés pillanatában, február 10-én 0.00 órától kezdi meg a könyv forgalmazását. Az éjszakai árusítást megelőzően már 20 órától különleges programok és vetélkedők várják az érdeklődőket a magyarországi Harry Potter rajongókat tömörítő Álomvilág Ifjúsági Klub mágusainak közreműködésével.
   
   Muglik, kviddics bajnokság, knút, Bűvös Bizsere – hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsük. Hazánkban ma már rengeteg gyerek és felnőtt ismeri ezen szavak jelentését, és számuk napról-napra, kötetről-kötetre növekszik. A Harry Potter sorozat közismerten minden idők egyik legnagyobb könyvkiadási sikertörténete. Az eddigi hat kötet a mai napig hazánkban több mint egymillió példányban fogyott el, jelenleg 52 nyelven kapható. A sorozat hatodik epizódjának angol nyelvű megjelenését világszerte rendkívüli érdeklődés kísérte. Mint ismeretes, a tavaly júliusi megjelenést követő első napon 6,9 millió példány kelt el az USA-ban, és több mint 2 millió Nagy-Britanniában.
   
   Ezúttal a hazai olvasók ismét könnyen és a hivatalos megjelenéskor azonnal hozzájuthatnak a könyv magyar nyelvű kiadásához. A budapesti Rákóczi úti Libri Könyvpalota ugyanis a könyv megjelenésekor, február 9-én 20 órától izgalmas programokkal, vetélkedőkkel, valamint a könyvekből ismert finomságokkal várja majd a Harry Potter-rajongókat. A Harry Potter és a Félvér Herceg című kötet országszerte egy időpontban, február 10-én 0 órától árusítható, így a Libri „Roxfort” Könyvpalotába látogatók az elsők között vehetik kezükbe az újabb kalandokat rejtő könyvet.
   
   A könyvek szerzője, az angliai születésű, de férjével és három gyermekével Skóciában élő Joanne K. Rowling a mostani, hatodik epizódot a sorozat utolsó előtti darabjának szánja.
   
   A J.K. Rowlingnak már eddig is 500 millió fontos (!) nagyságrendű vagyont eredményező öt könyv illetve négy film után a hatodik rész megjelenését valóságos hisztéria előzte meg világszerte. A „Harry Potter és a félvér herceg” iránti érdeklődést jelentősen fokozta a szerző bejelentése is, amely szerint a mostani epizód az egyik ismert főhős halálával végződik majd. Rowling a folytatást illetően nemrégiben bejelentette, hogy már januárban elkezdi írni, és 2006-ban be is fejezi a hetedik, egyben utolsó Harry Potter könyvet. Az írónő egyúttal bevallotta, nem tudja, hogyan fog élni hőse nélkül.
   
   „Különös öröm figyelni Harry Potter hódítását, hiszen a kedves, kalandos, olykor félelmetes történetek rengeteg fiatallal kedveltették meg az olvasást. Őszintén bízunk benne, hogy Harry Potter magával ragadó kalandjai a jövőben is újabb és újabb generációknak nyújt felejthetetlen élményt, és szinte észrevétlenül szeretteti meg az olvasást.” – nyilatkozta a legújabb Harry Potter kötet megjelenése alkalmából Szabó Erika, a Libri ügyvezető igazgatója.
   
   További tájékoztatásért, kérjük, forduljon További tájékoztatásért, kérjük, forduljon Major Helgához
   (EDGE Communications, 239 0007 vagy 239 3700).
   
   

   ……………
   

   Meghívó - Harry Potter és a félvér herceg
   Nagy varázsló-est a megjelenés éjszakáján
   

   A Libri „Roxfort” Könyvpalota idén is rendkívüli nyitva tartással várja a Harry Potter rajongókat. Február 9-én este 8 órától éjfélig, az árusítás megkezdéséig a Libri Könyvpalota a magyarországi rajongókat tömörítő ÁlomVilág Ifjúsági Klubbal közösen izgalmas programokat, játékokat, vetélkedőket szervez, a megfáradt varázslók pedig a könyvből ismert különleges falatokkal, italokkal ismerkedhetnek meg.
   
   A jelmezben érkezőkre különleges meglepetések is várnak!
   
   Program:
   20.00-tól: Harry Potter tesztek kitöltése, Mézesfalás büfé megnyitása
   21.00-tól: csapatjátékok a teszten legjobb eredményt elért fiataloknak, emellett egyéni vetélkedők is lesznek
   22.00-tól: interjú Szabó Lucával, Hermione Granger szinkronhangjával
   23.10- től: eredményhirdetés
   00.00-tól: az új könyv árusításának megkezdése
   
   
   Helyszín: Libri Könyvpalota, 1072 Budapest, Rákóczi út 12.
   Időpont: 2006. február 9., 20 órától hajnalig
   
   --------------
   
   

   A megjelenés alkalmából a Könyvpalota mellett az alábbi Libri üzletek rendkívüli nyitva tartással várják a vásárlókat:
   Libri Mammut Könyváruház: 21 órától éjfélig, majd azt követően érdeklődéstől függően,
   Veszprémi Libri Könyvesbolt: éjféltől érdeklődéstől függően (egész napos nyitva tartás: 10-19 óráig és 24 órától).
   
   Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
   
2006-02-02 12:50:00