Hermész Könyvkiadó 2006/1
A Hermész Könyvkiadó 2006. első negyedévében az alábbi kötetek megjelentetését tervezi.

   Belle De Jour
   (alc.: Egy luxuskurtizán erotikus kalandjai)
   Belle de Jour 2005-ben megjelent könyve bombasiker (német nyelvterületen 2006. januárban jelenik meg!).
   2003-ban nem véletlenül nyert Guardian-díjat: a londoni call-girl internetes naplója naponta több millió embert vont a varázsa alá. A könyv külföldön hasonlóan nagy sikert aratott, és máris tervezik a megfilmesítését. Mindezt ráadásul úgy, hogy a napló írójának kilétét a mai napig homály fedi, a vezető angol napilapok hiába vetették be minden emberüket és kapcsolatukat a leleplezésére.
   Őszinte és szenvtelen hangvételével kínosan pontos képet fest a call-girl-ök és luxuskurtizánok világáról, a szexualitásnak azon oldaláról, ahová a 'Szex és New York' illetve a 'Bridget Jones naplója' már nem merészkedett.
   Mindehhez hozzávéve Belle intellektusát és érzékenységét, egy olyan regényt kapunk, amely méltó riválisa a 'Catherine M. szexuális életének' is.
   (Fordította: Gaál Viktor. Szerkesztő: Selmeczi Balázs)
   Kemény táblás, 320. old., 2.980 Ft
   
   
   Jörg Blech: Betegség-kitalálók
   A betegség-kitalálók észrevétlenül munkálkodnak. A gyógyszercégek és az orvosok ugyanis azt állítják, hogy az emberek önként keresik fel őket, és szinte kikövetelik a terápiákat. Az ilyesfajta érvelés azonban olcsó magyarázkodás. Kétségtelen, az egészség utáni törekvés vele született az emberrel, ám a betegség-kitalálók még szítják is ezt a vágyat, érdekeiknek megfelelően kalkulálnak vele, és saját céljaikra tudatosan kihasználják.
   Voltaire szerint az orvos művészete abból áll, hogy mindaddig szórakoztatja a pácienseket, míg a természet meg nem gyógyítja őket. A francia filozófus felismerése mostanság a feje tetejére állt: a modern orvostudomány inkább bebeszéli az embereknek, hogy a természet újabb és újabb betegséggel sújtja őket, melyeket csakis az orvosok képesek kezelni. Mivel minden kultúra és minden nép megszüli a saját bajait, a betegségek még nem is olyan régen egyfajta szociális tünetnek számítottak. E könyvben arról számolok be, hogy Németországban és más fejlett országokban változik a világ, ugyanis gyógyszercégek és orvosi érdekképviseletek találják ki a bajokata betegség iparcikké válik.
   A szerző természettudós és újságíró. Orvostudományi szerkesztőségekben szerzett egy évtizedes a szaktapasztalatát, először a Sternnél és a Die Zeitnél, most a Spiegelnél kamatoztatja. Blech a német nyelvterületű példák mellett angolszász forrásokat is kiértékelt, hiszen a betegség-kitaláció és annak piaci hatása globális trend.
   A könyv Németországban 100 ezer eladott példány feletti siker, pár hónapja megjelent a folytatása, amely szintén az eladási listák élén van.
   (A kötetet fordította Jelinek Mária. Lektorálta: Veres Mária. Szerkesztő: Máté Judit)
   Kemény táblás, 200 old., 2.980 Ft
   
   
   Charlotte Link: Angyalok bűne
   Janet Beerbaum mindent megtenne a fiaiért. Az ikrek, Maximilian és Mario kedvéért évekkel ezelőtt még nagy szerelméről is lemondott. Egy nap azonban katasztrófa forgatja fel fenekestől a család mindenegyes tagjának életét, s Janetnek rá kell jönnie, hogy a múlt árnyai még mindig a sarkában vannak...
   Tinédzserkorról szóló trilógiájának elsöprő sikere után a fiatal bestseller írónő, Charlotte Link, ezúttal különlegesen izgalmas és fordulatos pszichothrillerrel, az Angyalok bűnével állt elő, melyet már megfilmesítettek.
   
   Charlotte Link 1963-ban született, jelenleg a legnépszerűbb és legolvasottabb német író. Sikerét rendkívüli sokoldalúságának köszönheti. Népszerűséget egyforma mértékben ért el szociálisan érzékeny valamint pszichológiailag izgalmas regényeivel, mindezt a legjobb angolszász ízlésnek is megfelelő elbeszélő stílusban.
   A kortárs német szerzőnő könyveivel évek óta a bestseller-listák élén található. A Hermész Könyvkiadó 2006. évben az írónő négy könyvét kívánja a magyar olvasókkal megismertetni.
   (Fordító: Gaál Viktor. Szerkesztő: Selmeczi Balázs)
   Puha táblás, 250 old., 2.280 Ft
   
   
   Nemere István: Kígyóbarlang
   (A Kígyók a kútban című regény folytatása)
   Korunk pestise, a terrorizmus, illetve az ellene folytatott világméretű háború nem hagyja hidegen az irodalmárokat sem. A Kígyóbarlang című tény regény a terrorizmus jeles ismerője (a témában több kötete jelent már meg N.I-nek) hét kötetesre tervezett regényfolyamának második része.
   Az előző kötetben megismertük, miként tudja az arab nacionalizmus behálózni, egy európai család egyetemista fiát. Melyek a pénzügyi-politikai-vallási mozgatórugói egy öngyilkos merénylet előkészítésének, miként hat az Iszlám hit a modern keresztény gondolkodásunkra.
   A folytatásban, az arab származású főszereplő, aki most már együttműködik a rendőrséggel, testközelbe kerül az öngyilkos merénylők kiképzésével foglalkozó, vallási álca mögé bújó nacionalistákhoz.
   A szerző neves szakmai ill. rendőrségi szakértők tanácsai alapján írja meg művét, amely a klasszikus krimi minden értékét felvonultatja.
   (Szerkesztő: Selmeczi Balázs)
   Puha táblás, 250 old., 1.980 Ft

   HERMÉSZ KÖNYVKIADÓ

 
2006-01-25 07:00:00