A HÁRFA - Maria Graf és Gustav Rivinius
Zeneakadémia Nagyterem, 2006. január 14., 19.30 óra
Maria Graf hárfaművésznő szólistaként olyan világhírű zenekarokkal lépett fel, mint a Berlini Filharmonikusok, a Staatskapelle Dresden, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, a Salzburgi Fesztiválzenekar vagy a Berlini Festwochen.
Maria Graf & Gustav Rivinius (gordonka) 2006. január 14. (szombat), 19.30 óra

2006. január 14-i koncert programja:

Bartók : Román népi táncok
Britten: 3. szvit, op. 87
Isang Yun: Duo
***
Britten: Szvit, op. 83
Schubert: a-moll („Arpeggione”) szonáta, D821

Maria Graf hárfaművésznő szólistaként olyan világhírű zenekarokkal lépett fel, mint a Berlini Filharmonikusok, a Staatskapelle Dresden, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, a Salzburgi Fesztiválzenekar és a Berlini Festwochen.
Kamarazenészként rendszeresen dolgozik együtt Grafenauerrrel, Feidmannal, Brunnerrel, Zimmermannal, Causséval, a Cherubini és a Rosamunde vonósnégyessel.
Zenekari muzsikusként kiváló tapasztalatokat szerzett a Herbert von Karajan vezette Berlini Filharmonikusok és a Sergiu Celibidache által dirigált Müncheni Filharmonikusok szólóhárfásaként.

1988 óta a Hamburgi Zeneakadémia, 1997-től a Berlini Hans Eisler Zeneművészeti Főiskola professzora.
Számos lemezfelvétele közül elsőként a Philips által készített szólóalbumát kell megemlítenünk, amely egyöntetű kritikai elismerésben részesült. John Duarte, a Gramophone kritikusa szerint: ''A legcsodálatosabb hárfajáték, amit hosszú idő óta hallottam''.

Gustav Rivinius a Saar-vidéken született. Gordonkázni hat évesen kezdett, tanulmányait először Németországban, majd az USA-ban és Svájcban folytatta.
Gustav Rivinius több nemzetközi verseny győztese. 1990-ben első díjat kapott a 9. Nemzetközi Csajkovszkij-versenyen Moszkvában, majd Párizsban Rosztropovics, az ARD versenyen Münchenben Mendelssohn díjat nyert.
Sokat koncertezik Európa, Japán, Mexikó és az USA koncerttermeiben, olyan rangos zenekarokkal, mint a Berlini Filharmonikusok, a London Filharmónia Zenekar, a Lipcsei Rádiózenekar, a Moszkvai Filharmonikusok, továbbá Észak-Amerika legjelentősebb zenekarai.

1997-ben Ani Kavafian hegedű- és Barbara Westphal brácsaművésszel megalapította a da Salň triót. Több rádió és CD-felvételt készített, 1998 óta a Saarlandi Zene- és Színművészeti Főiskola professzora.

2006-01-11 06:15:00