Az Arborétum
Gödör Klub
Az OFF Társulat bemutatja karácsonyi előadását a Gödör Klubban, 2005. december 20-21. 20.00 órakor. Az Arborétum egzotikus növények kertje. A távoli tájakról származó, vagy kihaló félben lévő fajták gyűjteménye. Nem a haszonért, az élelemért hozták létre, csak szépségéért, különlegességéért.
Az Off Társulat legújabb bemutatójának címe: Arborétum, 2002-ben ezen a címen már készült egy koreográfia. A darabhoz Szemző Tibor írt zenét a társulatnak. Most, teljesen új darab készült, ugyanerre a zenére, azonban most a zenemű ihleti a koreográfiát, máshogy értelmezve az egészet. Más táncos felállásban, más koncepcióval.
Továbbra is kísérletet téve a már kialakult egyedi mozgásnyelv tovább fejlesztésére, bővítésére új kifejező eszközök rátalálására. Csak a „hely” a régi. Az Arborétum.

Arborétum
2005. december 20-21. 20.00 Gödör Klub
Zenéjét szerte: Szemző Tibor
Koreografálta: Hód Adrienn
Előadják: Bakó Tamás, Hámor József, Ladjánszki Márta, Lex Alexandra, Garai Júlia, Molnár Csaba
Kosztüm: Német Anikó - MANIER

 

Az Arborétum egzotikus növények kertje. A távoli tájakról származó, vagy kihaló félben lévő fajták gyűjteménye. Nem a haszonért, az élelemért hozták létre, csak szépségéért, különlegességéért.

De kert ez is. Burjánzik benne az élet sokszerűsége, ahogy az emberben a sokféle energia, tehetség, érzelem, mint az élet sok-sok lehetősége. Kert. A meditáció helye. A friss levegőé, a kitisztulásé. A nyugalomé, a befelé fordulásé, az átgondolásé. Kert. Speciális kert. Arborétum.

A ritkaságok kertje, ahová az ember azért megy, hogy felfedezzen különös formákat, színeket, illatokat. Park. Ezért a találkozások helye is. Végtére is növények, fák lakják, és ha az ember közéjük lép, beszívja életüket, s eggyé válik velük, mert ezek a lények benne élnek.

Az előadást követően 20-án Black-Out unplugged koncert 21-én Jazzgödör lesz.

2005-12-19 12:00:00