Nell Dunn: GŐZBEN
Miskolci Nemzeti Színház
2005. november 11-én bemutatják Miskolcon a Játékszínben, Nell Dunn angol hölgy Gőzben című darabját Bart István fordításában. A rendező Csiszár Imre (55), aki a díszlet és a jelmeztervezést is magára vállalta.
A színigazgatók egyik legnehezebb vezetői feladata, hogy a társulat hölgy tagjait ellássák megfelelő feladatokkal, ugyanis a drámairodalom nem dúskál női szerepekben. Halasi Imre gondos direktor, miközben a Kamaraszínház műsorán szerepel Neil Simon: FURCSA PÁR női változata, máris újabb, csak női szerepes darabot mutat be.

MÁHR ÁGI
 
SZIRBIK BERNADETT - MÁHR ÁGI
 
Csiszár Imre gyakran tér vissza régi –megérdemelt- sikerei helyszínére. Nyilván szereti Miskolcon ünnepelni a születésnapját – ezúttal az 55.-et, amelyhez gratulálunk! Néhány nap eltéréssel egy évvel ezelőtt rendezte Madách Mózes-ét, ha a mostani előadás is olyan kitűnően sikerül, akkor nem panaszkodhat a város publikuma!

KEREKES VALÉRIA
 
VÁRKONYI SZILVIA - JANCSÓ DÓRA
 
Nell Dunn, angol drámaírónő 1981-es "női" darabja egy felújításra szoruló londoni gőzfürdőben játszódik. Itt szokott találkozni Violet, Josie, Mrs. Meadow, Dawn, Nancy és Jane, hogy fürdés közben kikapcsoljanak, lazítsanak, s persze elmondják egymásnak gondjaikat-bajaikat. Az intim helyszín remek lehetőséget nyújt arra, hogy betekinthessünk hat különböző társadalmi és családi hátterű nő életébe, akik értesülve a gőzfürdő bezárásáról, elhatározzák, hogy harcolni fognak érte...

JANCSÓ D. - VÁRKONYI Sz. - SZIRBIK B. - KEREKES V.
 
BODOR NÉMETI GYÖNGYI - VÁRKONYI SZILVIA
 
" A Gőzben bátor, szemérmetlen, indulatos, ugyanakkor meghitt darab - írja egy kritikusa -, amely nyíltságával, leplezetlen őszinteségével bizonyára meg fogja döbbenteni a nézőket. A közönség egyszerre sír és nevet majd ezeken a jól megformált karaktereken, akik - túlmutatva önmagukon - sok-sok nő életét tükrözik.”

Jelenet az előadásból
 
Jelenet az előadásból
 
Nell Dunn

GŐZBEN
színmű két részben

Fordította: Bart István

Violet - KEREKES VALÉRIA
Josie - BODOR NÉMETI GYÖNGYI
Mrs. Meadow - MÁHR ÁGI
Dawn, a lánya - SZIRBIK BERNADETT
Nancy - VÁRKONYI SZILVIA
Jane - JANCSÓ DÓRA
Bill, csak a hangját hallani

Díszlet-jelmez: CSISZÁR IMRE
Szcenikus: PINDUR ISTVÁN
Jelmezasszisztens: KENÉZ TIBORNÉ
Színpadmester: HAZSEGA MIKLÓS
Súgó: BALÁZS ÉVA
Ügyelő-rendezőasszisztens: KRISTON SZABOLCS

Rendező:

CSISZÁR IMRE Jászai-díjas, Érdemes művész

"Az előadás a szerző engedélyével, a Casarotto Ramsey & Associates Ltd. és a HoFra Kft. közvetítésével jött létre."

Bemutató: 2005. november 11. - Játékszín

Fotó: Kőhalmi Péter

[ Kadelka László ] 2005-11-10 17:02:00