Fehér László kiállítása
Light&Loft Gallery
Fehér László Kossuth és Munkácsy díjas festőművész legújabb műveiből különleges kiállítást láthatnak, akik ellátogatnak a Soroksári úti régi malom épületébe (Budapest, Soroksári út 48.). 2005. november 17-én 18 órakor Dr. Rényi András esztéta nyitja meg a tárlatot.
 

A Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben elhelyezkedő gyár-együttesben létrehozott galéria, - egy kétszintes kiállítótér az alakuló művészeti-múzeumi negyedben - ad otthont Fehér László Kossuth és Munkácsy díjas festőművész legújabb műveiből rendezett kiállításnak.

Az 500 négyzetméteren látható kiállítás különleges élményt ígér azoknak, akik ellátogatnak a Soroksári úti régi malom épületébe.

A kiállítás megnyitója:

2005. november 17-án 18 óra

A kiállítást megnyitja:

Dr. Rényi András esztéta.

 

A művész jelentős korszakát fejezte be 2005 nyarának végén, egy 25 mű-együttesből álló sorozatot, nagyméretű, és meglepetésre színes művek sorát alkotva.

Fehér Lászlót, egyik legjelentősebb kortárs festőművészünket jól ismerik egész Európában.
Műveit jelentős múzeumok és galériák sora állította már ki.
Művészetén keresztül sokan ismerték fel, hogy Magyarországon jelentős kortárs művészeti élet zajlik.

Nagy sikerrel képviselte hazánkat a Velencei Festészeti Biennálén, de több könyv és számtalan katalógus foglalkozik műveinek, művészetének különféle korszakaival. Képzőművészeti tankönyvek szereplője, még külföldön is.
Saját stílust teremtett, amit már számos fiatal festőművész követ itthon és külföldön egyaránt. A Képzőművészeti Egyetemen is tanította a fiatalokat.

A kiállítás alkalmából az esemény jelentőségéhez illeszkedő könyvkatalógust adunk ki. Ez egy 64 oldalas, többoldalas monográfiát és irodalomjegyzéket tartalmazó katalógus 1000 példányban, ami két nyelven, 25 színes oldalon mutatja be az erre az alkalomra festett műveket.

A kiállítás megtekinthető: 2005. 11. 17-től 2006. január 31-ig, hétfő kivételével 10-18 óráig.
Parkolás a galériával szemben, a gyárudvaron lehetséges.

2005-11-16 02:33:00