’’Vígszínházi Nyílt Nap’’
2005. szeptember 17-én ismét megnyitja „belső termeit” a Vígszínház a nagyközönség előtt. A néző bepillantást nyerhet az új bemutató, Dumas: A három testőr című darabjának színpadi munkálataiba, amelyet Méhes László állít színre. Ezt követően csoportos kulisszajárás a házban, a teátrum munkatársainak és művészeinek vezetésével.
Tábori Nóra kínál
 
Mialatt a látogatók bejárják az épületet a süllyedőtől a zsinórpadlásig, s bekukucskálnak az egykori (és mai) nagyok öltözőibe, az előcsarnokban (egész délután) zajlik a bérletárusítás a művészek dedikálásával.

15 órától kezdődik a Könnyű Esti Sértés színészzenekar örömkoncertje a Szent István körúti főbejárat előtt, amelyet a nap fénypontja, a Víg-süti vásár követ szintén az előcsarnokban. Ez a hab a tortán, hiszen a publikum újra megízlelheti a társulat „önálló cukrászati alkotásait”. Az ebből befolyó bevételt az Ódry Színészotthon javára ajánlja fel a társulat. S aki a földi javak után esztétikai élvezetekre vágyik, megtekintheti Fesztbaum Béla színművész kulisszafotóiból nyílt kiállítást az alagsori büfében.

Könnyű esti sértés színészzenekar
 
VÍGSZÍNHÁZI NYÍLT NAP

2005. SZEPTEMBER 17. SZOMBAT

12 óra - Háznyitás a Szent István körúti főbejáratnál.

A Közönség bepillantást nyerhet Dumas: A három testőr próbájába, melyet Méhes László rendez.
Szereplők: Lajos András, Gyuriska János, Sarádi Zsolt, Hajdu István, Kolovratnik Krisztián, Reviczky Gábor, Fesztbaum Béla, Majsai-Nyilas Tünde, Vallai Péter, Lukács Sándor, Hegyi Barbara, Borbiczki Ferenc, Danis Lídia, OberfrankPál, Csőre Gábor és Vass Szilárd, valamint a Horgas Ádám vezette Atlantis Társulat.
(Szünet: 12:50 és 13.05 között. A később érkezők ekkor csatlakozhatnak.)

12-15 óra - Titkok a kulisszák mögött

A Vígszínház művészeinek idegenvezetésével végigjárhatják a színház legizgalmasabb helyiségeit, sőt beleshetnek néhány művész öltözőjébe is. A Házi Színpadon láthatják készülő előadások díszlet- és jelmezterveit és a már készen lévő jelmezeket.

15 óra - A Könnyű esti sértés színészzenekar koncertje a színház előtt

Az együttes tagjai: Polyák Lilla ének, Oberfrank Pál ének, konga, Gyuriska János gitár, Hajdu István basszusgitár, Fesztbaum Béla billentyű, gitár, Kocsis Gergely szaxofon, Vass György dob.
(Rossz idő esetén a koncert a nagyszínpadon lesz.)

16 óra - VÍG-SÜTI vásár az előcsarnokban

Immáron hagyománnyá vált, hogy látogatóink ezen a napon megkóstolhatják a színház művészeinek „cukrászati alkotásait”. A befolyt összeget az idén is, az Ódry Színészotthon támogatására használják fel.

KÖZBEN FESZTBAUM BÉLA KULISSZAFOTÓIBÓL KIÁLLÍTÁS AZ ALAGSORI BÜFÉBEN.

BÉRLETÁRUSÍTÁS EGÉSZ NAP AZ ELŐCSARNOKBAN A SZÍNHÁZ MŰVÉSZEINEK DEDIKÁLÁSÁVAL!

[ Kiss Péter ] 2005-09-16 00:01:00