Zita hétfője
3
2002. augusztus 19. hétfő

Hogy ezen a héten magam leszek a Trinapló jobbszélsője (középről elcsúszván) (micsoda vél-etlen…) (de hadd ne másszam ebbe bele jobban), arról néhány perce értesültem. Tehát: most én is meglepetten, és távolról sem rutinosan, habár nem először a Trinaplóban.
Közben már ősz van és süt a nap a szemembe (K. idejön, vigyorog, hogy milyen jó nekem, napozom, barnulok, miközben ő csak bambul, haha), amint régi munkahelyem (3 napja mentem/jöttem el belőle) ramaty kis gépén pötyörészem, hogy a holnapi napot már nem Kolozsvárról/-on írom. Ha minden jól megy, akkor a dolog Zetelakáról/-n (kis község Erdélyben, Udvarhely mellett stb. stb., Sántha főszervezői minőségében azt mondja, 2 internetkávézó is van a faluban, hm, reménylem is!) fog megtörténni, a nagy E-MIL (Erdélyi Magyar Írók Ligája) & FISZ (ezt már nem kell lefordítani, azt gondolom) irodalmi táborban/-ból/-ról (na).
(Jó, mégis vallanom kell, zene okán: a Bulgakov nevű irodalmi kocsmában vagyok, és épp a Music fedőnevű csapat énekel, aki ennél többet tud róluk, írja meg nekem.)
Szigorúan máról még, kicsiben, ha már: nagyon gyors szervezkedéses volt a reggel (ki visz el autóval Zetelakára, mikor, miért, miért ne), erről inkább nem hosszabban, délre minden jóra fordult. Ezután még nedves hajjal lerobogtam ide, egy utolsó erőfeszítéssel némi dolgokat lerendezendő, majdnem négy órán át számolgattam a számolgatnivalót, lelombozó, nem baj, ez volt az utolsó alkalom, már túl is vagyok rajta. És hát órákig ülni egy kocsmában és nem inni semmit (szép kis 2ős tagadás, de lehet, nem?) – olyan teljesítmény ez részemről a mai napra nézve, amire akár büszke is lehetnék… Mindezen izgalmak után végre elindultam házoá, egy kis kerülővel (=internetkávézó), mely nagy kerülőt eredményezett, ill. egy hurkot, aha, és itt vagyok benne, a hurokban, nagyon, és így ma sem készítem el azt a szilvásgombócot, amit még tegnap kellett volna, csakhát a vasárnapi ebéd utáni ellustulás… Különben, ha jól belegondolok, a szilva jó részét ("hányat kértél? ötöt? hoztam tízet" s mind így) berágcsáltuk kedvesemmel, miközben a Discovery éjjeli műsorát néztük (izgalmas dolgok mérnöki problémákról, úszó városok és 15 km hosszú hidak megépíthetőségéről), úgyhogy a többit megesszük ma este, csak úgy, és kész.
Kész.

2002-08-19 03:55:00