Múzeumok Éjszakája - Páva utca
2005. június 25. szombat - Múzeumok Éjszakája a Páva utcában

   
   Múzeumok Éjszakája - Páva utca
   
   

   A budapesti Holokauszt Emlékközpont idén is különleges programokkal készült, hogy méltó résztvevője legyen a "Múzeumok Éjszakája" elnevezésű kulturális eseménysorozatnak. A közreműködők kiválasztásakor igyekeztünk olyan kulturális értékeket keresni, amelyek a művészet nyelvén a különböző társadalmi csoportok sokszínűségére hívják fel a figyelmet, s mégis a sorsközösséget, összetartozást erősítik. Mindezek mellett persze teret kapnak a holokauszt magyarországi és európai vonatkozásairól, illetve a holokauszt oktatásáról szóló beszélgetések is, neves szakemberek, közéleti személyiségek részvételével.
   2005. június 25-én a programok 17 órakor kezdődnek. Az oktatótermekben az "emlékezés művészetéről", a "holokauszt európai reprezentációjáról" valamint a "Maus képregényből készült kiállítás társadalmi fogadtatásáról" szervezetünk kerekasztal beszélgetéseket.
   A zsinagóga épületében 21 órától, az autentikus roma zenét játszó Ando Drom együttes, a kortárs improvizatív világzenét bemutató Ektar zenekar, valamint a szving és a klasszikus jazz mestere, a Jazz Steps formáció ad koncertet. A programok részletes bemutatását megtalálja honlapunkon, a http://www.hdke.hu/muej.html címen.
   Önt is szeretnénk vendégeink között üdvözölni itt a Páva utcában, 2005. június 25-én szombaton 17 órától, a vetítéssel egybekötött tárlatvezetéseken, kerekasztal beszélgetéseken és koncerteken.
   Ha e a kivételes napra nálunk vásárolja meg a főváros 33 múzeumába érvényes éjszakai belépőt (700 Ft), a jegy árával a Holokauszt Emlékközpont munkáját, a közalapítvány feladatait, céljait támogatja. Ezért ösztönözzük minden barátunkat arra: 2005. június 25-én kezdje nálunk a rendhagyó, éjszakai kulturális kirándulást!
   A Holokauszt Emlékközpont a jövőben is szeretne folyamatos tájékoztatást adni tevékenységéről és rendezvényeiről minden érdeklődőnek. Ha szívesen olvasná leveleinket, kérjük küldjön egy üres e-mailt a hirlevel@hdke.hu elektronikus levélcímre. Kérdéseit, észrevételeit az alábbi címeken várjuk:
   Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány
   H-1094 Budapest, Páva u. 39.; Telefon: (1) 455-3333; E-mail: iroda@hdke.hu; Honlap: http://www.hdke.hu
   
Tisztelettel és üdvözlettel: a Holokauszt Emlékközpont munkatársai

   
   Múzeumok Éjszakája a Páva utcában
   
       
2005-06-18 08:26:00