Szabó Gábor József festőművész kiállítása
Szabó Gábor József kiállítása

Uránia Nemzeti Filmszínház - június 6-20-ig

Szabó Gábor József Németországban élő magyar festőművész. A külföldi képzőművészeti kiadóknál neves kortársakkal és híres festőkkel együtt szerepel, például Monet, Dali, Klimt, Manet, Picasso, és Van Gogh társaságában, illetve a maiak közül Szezesny, Nordmann, Vettriano, Roy Lichtenstein köreiben. Egy bankigazgató feleségének kérésére monumentális, tűzpiros Ferrarit festett, a képet a bank épületében helyezték el. A Rodgau-i kórházban is „szembe jött” vele saját festménye, mely a mai napig is ott van a klinikán. Számtalan lakberendezési áruházban kapható a képeinek reprodukciója.

 
1946-ban született Szekszárdon.
Az általános Iskolát is itt végezte. Már korábban felfedezték tehetségét, úgy zenei, mint festői vonalon.
1960-ban második díjat nyert az általános iskola rajzversenyén. 1961-ben Budapestre költözött a család innen került a szentendrei ferences gimnáziumba, ahol 1965-ben érettségizett. A gimnáziumi évek alatt zenét tanult, majd levizsgázott és zenei pályára ment. A zenével párhuzamosan festett.
1968-ban külföldi vendégszereplésre ment zenekarával dobosként. 1975-től Németországban él a Frankfurt melletti Seligenstadtban. 1985-ben első díjat nyert az "Alex Anderson" festőakadémia pályázatán, ahol 1989-ben sikeresen végzett. Azóta mint festő és zenész dolgozik.
Kezdetben portré, tájkép és csendélet volt az érdeklődési köre. Később a "spachtel-technika"-t találta a legmegfelelőbb kifejezőeszköznek. Ennek egyéni továbbfejlesztéseként nyitott az absztrakció felé, amely egyre jobban érezhető festészetén. Az olajfestéket közvetlenül a tubusból vastagon hordja fel a vászonra, amely érdekes ritmust és harmóniát ad képeinek.
Több galéria is kiállítja a képeit. /Rodgau,Mainz,Seligenstadt,Aschafenburg,Würzburg,Passau,Heidelberg/
 
KIÁLLITÁSOK

1990-Rathaus Rodgau
1991-Kursaal Bern (Svájc)
1993-Regensburg "Salzstadt"
1995-Hotel Steigenberger Frankfurt
1996-Tiszteletbeli doncense Rodgau városának
1998-TELECOM főépülete Frankfurt
/két munkájával tagja a "Telecom Collektion"-nak/
2000-től megjelennek munkái az Universal Prints kiadónál mint műnyomatok
2003-tól a "PGM" Art World is megjelennek munkái mint műnyomatok Mindkét kiadónál neves kortársakkal és híres festőkkel együtt szerepel. Pl.: Monet, Dali, Klimt, Manet, Picasso, Van Gogh..., a maiak közül: Szezesny, Nordmann, Vettriano, Roy Lichtenstein...

[ Ebics Anna ] 2005-06-06 00:32:00