Kocsis Zoltán főzeneigazgató bérleti ajánlata
Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója az első olyan évadra, amely már teljes egészében a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében zajlik rendkívül igényesen összeállított bérletekre hívja fel a figyelmet.
 
„Úgy gondoljuk – vallja Kocsis Zoltán –, bátran továbbléphetünk a repertoárbővítés, a konvencionálisnak cseppet sem nevezhető mesterművek megismerésének útján. Műsorainkban szép számmal kapnak helyet 20. századi kompozíciók, közöttük prominens hazai zeneszerzők alkotásai.”

A Nemzeti Filharmonikusok június 9-i évadzáró hangversenyükön a koncertre járók által gyakran kért kedvencekből, népszerű és megunhatatlan művekből összeállított műsorral kedveskednek a közönségnek.
Kodály Galántai táncok című darabja nyitja a sort, majd Ravel Bolerója következik, végül Orff Carmina Buranája hangzik el.
A Nemzeti Énekkar és a vendégegyüttesként fellépő Pannon Filharmonikusok mellett kitűnő énekes szólisták – Kertesi Ingrid, Derecskei Zsolt és Massányi Viktor – is közreműködnek a Nemzeti Hangversenyteremben tartandó esten, amelyen Hamar Zsolt vezényel.

[ Deák Attila ] 2005-06-06 13:02:00