’’Együtt kerek a világ 2005.’’
Vízi-színház Pécsett
A Flamingó Pécsi Szinkronúszó Egyesület ebben az évben is megrendezte, „Együtt kerek a világ 2005.” című VÍZI-SZÍNHÁZ-i jótékonysági estjét, az „Ők is a mi a gyermekeink” alapítvánny javára. A tizen-éves gyerekektől származó kezdeményezés, a mozgáskorlátozottak sorsára hívja fel a figyelmet, a bevétel az Ő életük könnyítését szolgálja.
 
Mottó:

„Mélyen hiszünk abban, hogy minden teremtett életnek értelme van, s a mi dolgunk, hogy ennek megéléséhez segítsük mindazokat a gyerekeket, akiket gondozásunkra bíztak.”

Flamingók
 
Pécs városa egyre nagyobb intenzitással készül az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyerésére. Számos rangos esemény között szerényen - de komoly elismerésre méltóan -, húzódik meg a város szinkronúszó lányainak immár hagyományosnak mondható „Együtt kerek a világ 2005.” című jótékonysági estje. A tavaly elindult kezdeményezést 2005. júnis 4-én este folytatták az Abay Nemes Oszkár uszoda zsúfolt lelátója előtt.
A bejáratnál elhelyezett dobozba adományokat gyűjtöttek az „Ők is a mi gyermekeink” alapítvány részére. Tombolát is árultak ezzel is támogatva a rászorulókat.

 
 
Az elmúlt évben az ifjú hölgyek a versenyprogramjaikból mutattak be ízelítőt. Idén - külföldi mintára – víziszínházi produkciót adtak elő.
A történet egy indián táborban játszódik:
Az indiánok, szokásos életüket élik A törzs összetartó, együtt vadásznak, halásznak, nevelik a gyerekeket. De vajon mi történik akkor, amikor három idegen gyermeket találnak az erdőben? Befogadják-e őket? Hogy fogadja a törzs a másságot? Vajon lehetnek-e ők is ennek a közösségnek teljes értékű tagjai?

 
A kétrészes előadás követően elhangzott egy vers, amelyről el kell mondani: a vers írója Kiss László György a Kerekvilág alapítvány segítő munkatársa aki szintén fogyatékkal él. Egészségi állapota azonban annyira megromlott, hogy már nem tud a munkában aktívan részt venni. Költészetével, írásaival segít közelebb kerülni a fogyatékkal élőkhöz.

 
 
Az egyesület szokásos – szülök, rokonok, barátok részére tartott – évadzáró bemutatója végén - általában - az abban szereplő sportolók bemutatásával fejeződik be. Azonban ez a lányok kifejezett kérésére ez elmaradt. Amint elmondták: ez az este most nem róluk szólt, hanem azokról, akik a medence partján ülnek.

A Flamingó Pécsi Szinkronúszó Egyesület gyerekeinek kérése:
aki teheti támogassa a hátrányos helyzetűek alapítványát!

"Ők is a mi gyermekeink" Alapítvány
7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1. tel.: 72/550-645
képviselő : Balogh Brigitta 30/219-9982
adószám : 18307247-1-02
számlaszám : 11992000-02509385

Kedves felnőttek tanuljunk a gyermekeinktől – van mit!

Fotó: Tihanyi Keve

[ Kadelka László ] 2005-06-06 12:02:00