Andrassew-blog (május 26)
Kajótól kaptam orvosi mentát. Holnap jó helyet keresek neki. Hoz még fodor- és borsmentát is. Ő gasztronómiában és ahhoz szükséges fűszernövények termesztésében olyan mágus, mint Normanka más dolgokban. Jó nekem, hogy vannak ilyen emberek körülöttem. Azért kell a sok menta, mert Marokkóban rákaptam a mentateára. Nem véletlen, hogy az arabok éjjel-nappal vedelik. Jót tesz.

   2005. május 26.
   
   […]
   Bent volt Normanka. Bár most Kis Zolihoz jött, átült az én szobámba is, és jó nagyot beszélgettünk. Aztán sietett: versenyre.
   Ha jól számolom, olyan ötvennyolc éves, az ellenfelei meg harminc alatt virulnak. Nem mindig győzi le őket, de éppen elégszer. Ami azt illeti, az is győzelem, hogy egyáltalán rajthoz áll. Illetve ül, mert nem állva eveznek.
   Amellett kiváló író, meg még szakíró is, meg elsőrangú ismeretterjesztő. Mert ugye, eredetileg csillagász. Sportrepülésben is kiváló eredményeket ért el. Nem is olyan régen kapta meg a Ford Alapítvány oklevelét internetes környezetvédő, -nevelő munkájáért. (Olyasmit nagy szervezetek szoktak kapni.)
   

   De mégis azért csodálom legjobban, amit a testével művel. Bár gyanakszom, csakugyan úgy lehet, hogy ha valaki még ilyen meglett korában is aktív versenyző, akkor nem a teste, hanem a lelke, még pontosabban a szelleme áll rajthoz. Remélem, egyszer majd befejezi az erről szóló könyvét.
   Nem nagyon értem, hogy az ilyen pasikat miért nem hívják meg minden héten a gimnáziumok, az egyetemek, miért nem kérnek tőle tanácsokat a miniszterek. Vagy legalább a miniszterek tanácsadói.katt
   
   Kapcsolódó:
   Andrassew-blog
   Norman Károly
   
       

Norman combcsendélete (lószúnyoggal)
 
2005-05-28 06:35:00