Pro Cultura Hungarica - Klaus de Rijk kulturális attasénak
Pro Cultura Hungarica kitüntetést adott át Bozóki András kulturális miniszter Klaus de Rijk (fotó) kulturális attasénak a hollandiai magyar évad előkészítésében és megrendezésében nyújtott segítségéért és a holland-magyar oktatási kapcsolatok bővítéséért.
Klaus de Rijk – aki egyben a Holland Királyság budapesti nagykövetségének első titkára – 2001 februárja óta vezeti a követség a Sajtó és Kulturális Osztá-lyát. Az elmúlt négy évben az attasé szoros kapcsolatokat épített ki a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumával, a Fővárosi Önkormányzattal és a megha-tározó kulturális intézetek vezetőivel.
Az ő munkájának köszönhetően jöhettek létre többek között a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Holland Táncszínház I. és II. bemutatói, a „Corneille visz-szatér” című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban vagy a holland kulturális államtitkár, Medy van der Laan látogatása hazánkba.
Az attasé aktív szer-vezője volt a 2004-ben megrendezett magyarországi holland évadnak és a hol-landiai magyar évadnak egyaránt.

Bozóki András - Klaus de Rijk ( a háttérben Török András)
 
Klaus de Rijk a kitüntetést május 26-án vette át a kulturá-lis minisztertől.

[ E.A. ] 2005-05-26 13:02:00