Vera Lynn a Kolibri pincében
ők a vera lynn. szólt a hetvenes évek, és szóltak a saját dalaik. olyan – nagyon rendben volt minden. nem több és nem kevesebb, mint amennyi jó volt. (2005. május 28, péntek)

   
   Vera Lynn a Kolibri pincében

   


   a két srácra a chaplin kávézóban bukkantam egy szombat esti bolyongás során. üldögéltek, ölükben egy-egy elektromos gitár, előttük mikrofon, és zenéltek egy estén keresztül. ők a vera lynn. szólt a hetvenes évek, és szóltak a saját dalaik. olyan – nagyon rendben volt minden. nem több és nem kevesebb, mint amennyi jó volt. gondoltam, most pénteken is leülhetnénk egy-két órára. a srácok zenélnek, mi meg eldarvadozunk a teáink-söreink fölött; úgyse nagyon találkoztunk az évad második felében. amúgy, búcsúzóul a nyár előtt. aztán, ha jól sikerül a találkozás, ősztől minden hónapban eldarvadozunk a teáink-söreink fölött, a srácok meg zenélnek nekünk – maguknak. ha nincs még a naptáradban bejegyzés péntek estére, gyere le a kolibri pincébe. ott vagyunk…
zalán

   http://www.szinhaz.hu/zalan
   
   Életrajzok, kettő a három közül
   (a harmadik nem nyílik a honlapon Vera Lynn)
   
 

   Kun-Szabó Márton
   1985 november 28-án születtem, nyilas jegyében. Amikor az általános iskolában a második osztályt befejeztem, a szüleim javaslatára elkezdtem citerán tanulni. Ez egy baromi egyszerű népi hangszer, viszonylag könnyű és jó pörgős népdalokat lehet rajta húzni. Kb. két év múlva a nagybátyámtól megkaptam a kis spanyol gitárját, ő már nagyon régen abbahagyta a gitározást. Ellestem a gitározni tudó ismerőseimtől néhány akkordot, majd így egymagamban elkezdtem Beatles számokat pengetni. 2002-ben abbahagytam a citerázást, és szülinapomra kaptam egy használt elektromos gitárt. Ez számomra új távlatokat nyitott a rockzenélés terén. Szinte mindent megpróbáltam játszani amit szerettem (RHCP, Nirvana, Tankcsapda, Dire Straits, Kispál). Ekkortájt vetődött fel bennem a gondolat hogy mi lenne akkor ha egy zenekarban játszanék.
   2003 nyarán beruháztam egy új gitárra és így "felfegyverkezve" kerestem együtteseket, majd rátaláltam a gitároshiányban szenvedő, általam kedvelt zenét játszó Vera Lynn zenekarra.
   Alapvetően a Dire Straits stílusa jön be de néha egy pár percre azt hiszem hogy a Tankcsapda "Legjobb méreg" c. száma az én zeném.
   (de aztán elmúlik, ez hangulatfüggő). A szemem színe barna, ritkán kék (ha szomorú vagyok). Kedvenc kajám a halászlé, kedvenc színem a kék, stb... Imádok focizni, barkácsolni (erősítőket meg torzítókat építeni). Ha gitározom akkor a szemem színe barna.
   
   
   Magda Péter vagyok
   
   1976-ban születtem.
   
   A zenéről és magamról három ember jut eszembe először, kiknek munkásságát és tanítását ezúton is köszönöm. Ők név szerint: Mark Knopfler, Roger Waters és Barabás Árpád.
   Minden akkor kezdődött, mikor Csabesz cimborám, osztálytársam -középsuli 2. osztályában- felvette nekem a Dire Straits zenekar, Brothers in arms című albumát, hogy az jó. Az volt. Azóta van gitárom.
   Innen már minden egyszerű lehetett volna, mert akkortájt jártunk a –mi így hívtuk- Kispatakra pecázni, és egy napon akkora szerencsével áldott meg az ég, hogy horgomra akadt egy aranyhal. Aztán, ahogy ilyenkor szokott történni, kívánhattam egyet, cserébe ha visszadobom Őt a Kispatakba. Régi erzsébeti hagyomány szerint viccesen, vagány módon és rendkívül leleményesen kezelve a dolgot, -gondolva, hogy valószínűleg ez egy soha vissza nem térő alkalom- azt kívántam, hogy „az összes kívánságom teljesüljön”. Erre az aranyhal -mit sem törődve hátralévő életminőségemmel- ennyit mondott: "az életem árán is, de részemről sztornó a dolog, mert ezt úgysem vagyok képes teljesíteni, meg nem ide tartozik, de különben sem bírom az ilyen vicces srácokat, mint például Te."
   Így aztán -mivel rocksztár szerettem volna lenni, ugye- muszáj voltam elkezdeni gitározni, de…
   Itt jött az a bizonyos haszontalan kamaszkor. Haverok-buli-csanda-have-bu-csan-ha-b-csa-hbboppzrrtttffppff… Piros lap!
   Szóval folytattam a gitározást. Mikor már megfordultam hosszabb-rövidebb ideig ilyen-olyan zenekarokban, nem volt mese gyakoroltam is. A lényeg pedig az, hogy nagyon tetszett az egész, a zenélés, a próbák, minden.
   Időközben még zongoráztam is egy ideig, mert tanárom, Barabás Árpád így tanította meg nekem az összhangzattan alapjait, lényegét, értelmét –amiért örök hála neki-, meg mert zongorázni és azt hallgatni különös élvezet számomra (is).
   Aztán 2001-től elkezdett alakulni a Vera Lynn zenekar, melyben most basszusgitározom, gitározom, énekelek ...
   
 
2005-05-25 08:50:00