Déry-díj 2005.
Az idei díjazottak: Ágh István, Báthori Csaba, Dragomán György, Lövétei Lázár László és Sajó László

   
   Déry-díj 2005.
   


   Déry Tibor elhunyt özvegye végrendeletében vagyonát a magyar államra hagyta azzal a kikötéssel, hogy azt értékesíteni kell, és a befolyó összegből létre kell hozni a Déry Tibor Alapítványt. Az immáron 20. alkalommal kiosztott díjat a 84 éves korában elhunyt író özvegyének végakaratához híven létrejött alapítvány juttatja az arra érdemeseknek.
   
   2005-ben október 21-én, 14 órakor adják át a rangos irodalmi elismerést az Artisjus székházában (Bp., Mészáros u. 15-17.). Az idei díjazottak: Ágh István, Báthori Csaba, Dragomán György, Lövétei Lázár László és Sajó László.
   
   A kuratórium elnöke Réz Pál, tagjai: Gyertyánfy Péter (a Déry Alapítvány Kuratóriuma titkára), Lator László, Ilia Mihály és Závada Pál.
   
   Tavaly Berniczky Éva író, szerkesztő, Grecsó Krisztián költő, író, valamint Keresztury Tibor, a litera főszerkesztője, kritikus, publicista kapta a Déry-díjat.
   
   Az író emlékére létrehozott alapítvány mindezidáig többek között Mészöly Miklóst, Kertész Imrét, Esterházy Pétert, Parti Nagy Lajost, Gion Nándort, Baka Istvánt, Kovács András Ferencet és Láng Zsoltot jutalmazta az elismeréssel.

   Kapcsolódó:
   Déry Tibor

2005-10-19 08:19:00