Ünnepi koncert EU csatlakozásunk első évfordulóján
Az EBU European Youth Jazz Orchestra (EBU Európai Ifjúsági Jazz Zenekar) 2005. május elsején, vasárnap 19 órakor az IBS Színpadon (II. kerület Tárogató u. 2-4.) Vic Vogel vezényletével ad koncertet.
A különböző európai országok jazz-zenészeiből alakult EBU European Youth Jazz Orchestra EU csatlakozásunk első évfordulóján ad ünnepi koncertet Budapesten, az IBS Színpadon, nemzetközi turnéja részeként. A Koppenhágából induló, szinte egész Európát behálózó turné egyik jelentős állomása lesz az IBS Színpad, ahol a kanadai zongorista fenomén, Oscar Peterson kompozícióiból ad koncertet az együttes. A turné befejező állomása – néhány nappal a budapesti koncertet követően - Montreál lesz, ahol a világhírű mester 80. születésnapján is szerepelnek. A dirigens és a hangszerelések készítője a híres magyar származású kanadai muzsikus, Vic Vogel.

 
Az együttes elődje 1998-ban turnézott először Swinging Europe néven. Az Európai Rádió Unió /EBU/ tagja, a Magyar Rádió is csatlakozott a nagyszabású nemzetközi együttműködéshez. A zenekar 16 országból delegált tagjai sorában országunkat idén Barbinek Gábor harsonaművész képviseli. A koncert a Petőfi Rádió gondozásában, az Antenna Hungária támogatásával valósul meg.

[ Deák Attila ] 2005-04-28 09:32:00