JÓL-LÉT - HÉT a Retortában
Retorta rendezvényközpont, 1054 Bp. Széchenyi u. 3.
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány Rendezvényhetének (2005. április 25-30.) célja, felhívni a figyelmet a kisgyermekes anyák munkaerő-piaci helyzetére, a munka világából való tartós kiesésük következményeire, a gyermek- és munkavállalás ellentmondására és annak lehetséges, részben feltáratlan összefüggéseire:
… a jól-léti társadalomtól való távolodásunkat tükröző csökkenő gyermekszámra, a válások, a gyerekek tanulási és magatartásai zavarainak szaporodására, a férfihalandósági adatokra, mentálhigiénés állapotunkra.

Tanácsadással, anyabarát állások közvetítésével, kutatással foglalkozó JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium támogatása révén lehetőséget kapott a bemutatkozásra, egy a kisgyermekesek munkavállalása szempontjából az érintettek többsége körében megoldásnak tűnő, ugyanakkor a rangos szakemberek által ellentétesen megítélt részmunkaidős foglalkoztatásról szóló konferencia szervezésére.

 
Program:

Április 25.

13 órakor Kornis Mihály íróval Pataki Katalin beszélget a női sorsról.
16 órakor Szalai András művészettörténész-építész által megnyitandó kiállításon Bolega Anita Anna az alapítvány számára az anyaság és a munka összeegyeztetésének fonákságairól festett humoros illusztrációi és firkaképei tekinthetők meg.

Április 26.

13 órakor Szalay Kriszta és Cserna Antal osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel arról, hogyan lehetnek nő és férfi egymás társai munkában és magánéletben egyaránt.

Április 27.

10 órakor kerül sor Dr. Frey Mária és Krémer Balázs szakmai csemegének ígérkező beszélgetésére a részmunkaidős foglalkoztatásról, népesedéspolitikáról. A vita során az alapítvány is bemutatja tapasztalatait a z anyák helyzetéről, igényeiről.

Április 28.

a kisgyermekesek önértékelését fejlesztő, pályaújrakezdését megkönnyítő pszichodramatikus tréninget szervezne k. Emellett folyamatos munkaerőpiaci tanácsadás, grafológiai személyiségelemzés, jogsegélyszolgálat, rajz- és kézműves-foglalkozások, gyermek-rajzelemzés, feng-shui tanácsadás, és a testi-lelki felüdülést segítő csikung-órák várják az érdeklődőket az alábbi időpontokban.

április 25-30. hétfő kedd szerda csütörtök péntek megjegyzés
munkaerő piaci tanácsadás 10-12h 10-16h 13-16h   10-16h  
grafológiai gyorselemzés     13-16h      
pszichodramatikus tréning
      10-16h
  Jelentkezni lehet telefonon vagy mail-en ápr. 26-ig .
Részvételi díj: 5000 Ft/fő
jogsegélyszolgálat
  10-13h        
rajz- és kézműves foglalkozások
        13-16h
Piszkolható pólót kérünk!
gyermekrajz-elemzés         13-16h
 
csikung
  11-12h
    11-12 h
300 Ft/óra
feng-shui tanácsadás
        10-13 h
Lakása alaprajzát, tájolását kérjük, hozza magával!


A programok helyszíne: Retorta rendezvényközpont, 1054 Bp. Széchenyi u. 3.

[ Kadelka László ] 2005-04-22 15:01:00