Alessandro Baricco: Novecento (Az óceánjáró zongorista)
Örkény István Színház
Az Örkény István Színház bemutatja 2005. február 26-án, Alessandro Baricco: Novecento (Az óceánjáró zongorista) című művét. Fordította: Gács Éva, előadja: Csuja Imre, díszlet-jelmez: Khell Csörsz, rendező: Lukáts Andor.
További előadások: 2005. febr. 27.,2005. március 4., 13., 23. 19.00
Danny Boodmann T.D. Novecentóra egy Európa és Amerika között közlekedő óceánjáró báltermében, egy kartondobozban bukkant rá a hajó egyik matróza, 1900-ban. A kisfiúból az évszázad jazz-zongoristája vált. De erről csak azok tudtak, akik jegyet váltottak a hajóra. Merthogy ő maga sosem szállt le róla.

Amikor utoljára láttam őt, egy bombán ült. Komolyan. Egy baromi nagy dinamiton ült.
Azt mondta: "Amíg van egy jó sztorid talonban, és van, akinek elmesélheted, nincs nagy baj". Neki volt egy jó sztorija. Ő maga volt az a jó sztori. És azon a napon ott, a dinamiton ülve, nekem ajándékozta... Mert a barátja voltam... A legjobb.

Csuja Imre
 
Nézzünk bizakodva a jövőbe! – Felolvasás egypercesekből

2005. március 1. 19.00

A nagy sikerre való tekintettel a „ nyitóelőadás” Nézzünk bizakodva a jövőbe! címmel bekerült a repertoárba. Így azok is megnézhetik, akik akkor lemaradtak. Felolvasás Örkény István egyperces novelláiból.

Szereplők:
Bíró Kriszta, Czukor Balázs, Csuja Imre, Debreczeny Csaba, Dömötör András, Für Anikó, Gálffy László, Hámori Gabriella, Járó Zsuzsa, Kerekes Éva, Kerekes Viktória, Mácsai Pál, Máthé Zsolt, pogány Judit, Széles László, Végvári Tamás.

2005-02-25 11:02:00