Berki Tamás: A híd – lemezbemutató koncert
Berki Tamás jazz-énekes-zeneszerző együttesével február 18-án 19 órai kezdettel lemezbemutató koncertet tart a Magyar Rádió Márványtermében.
Berki Tamás, a méltán ismert különleges jazz-énekes-zeneszerző új CD-vel jelentkezett, melynek címe: A híd. A valódi jazz-csemegének számító új Berki-albumon a művész saját szerzeményeit adja elő. Ezek mellett érdekességként hallható még két világhírű dal feldolgozása is (Fever - John Davenport, Everything must change - Bernard Ighner), a híres slágerek Berki Tamás magyar szövegeivel.
A művész évek óta nem jelentetett meg albumot, amit most a Tom-Tom Records az igényes kiadvánnyal igyekszik pótolni.

 
A lemezen a saját szerzemények között a dalok sokszínű palettája található, sőt az énekes a rap műfajába is belekóstol a Rapjazz című szerzeményben.
A közönség számára a Shabu-Shabu nevű formációból is ismert művész több évtizedes munkájának elismeréseként a közelmúltban megkapta a Magyar Jazz Szövetség Szabó Gábor életműdíját, amely különösen rangos elismerés, hiszen a díjazott személyéről szakmabeliek döntenek. Előadóművészi múltja is igazolja a kitüntetést: olyan zenészekkel játszott együtt, mint az Interbrass (Másik János, Dés László, Tomsits Rudolf, Tony Lakatos); Szakcsi Lakatos Béla, Fogarasi János, Pege Aladár, László Attila, Benkó Dixieland Band, Gonda János, Babos és sokan mások.

Berki Tamás azon kevés jazz-zenészek egyike, aki közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával: rajongói is szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Ezt a hangulatot örökítette meg ezen az új kiadványon is, amelyen a közreműködök:
Berki Tamás – ének
Mohai Győző - dobok, vokál
Mohai Tamás - gitárok, vokál
Plútó Horváth József - basszusgitárok, vokál
Tóth Viktor - altszaxofon, fuvola, billentyűk, vokál.

[ Deák Attila ] 2005-02-15 13:01:00