Jótékonysági koncert a Nemzeti Hangversenyteremben
A Danubia Szimfonikus Zenekar február 12-ére kitűzött koncertjén az együttes tagjai és nemzetközi hírű fiatal magyar muzsikus vendégeik, az UNICEF közvetítésével, a szökőár gyermekáldozatai javára ajánlják műsorukat.
Ewald Rézfúvós Kvintett
 
A programban a többszörös díjnyertes Ewald Rézfúvós Kvintett Rossini Tell Vilmos nyitányát és Liszt II. magyar rapszódiáját szólaltatja meg lendületes fúvós átiratban. Ravel lírai koncertrapszódiáját, a Tzigane-t Kokas Katalin és Nagy Péter adja elő. Egy különös hangulatú Messiaen mű részlete is elhangzik: a Kvartett az idők végezetére című mű ötödik tétele hallható.

Héja Domonkos Bogányi Gergely
 
A Változatok egy rokokó témára című népszerű Csajkovszkij mű szólistája a 2004-ben Casals-versenyt nyert fiatal csellista, Fenyő László. Beethoven Hármasversenyét fiatal sztárok: Bogányi Gergely zongora- Kelemen Barnabás hegedű és Mérei Tamás gordonkaművész játssza a Danubia Szimfonikus Zenekarral, Héja Domonkos vezényletével.

Danubia Szimfonikus Zenekarral
 
A stúdióként is egyre keresettebb Nemzeti Hangversenyteremben egyébként elkészült a Danubia Szimfonikus Zenekar második CD-jének hangfelvétele. Ez a lemez is Warner Music Hungary gondozásában jelenik meg, a CD-t a Warner Classics International terjeszti majd világszerte. Dohnányi Ernő szimfonikus alkotásait a Ruralia Hungaricát, az Amerikai Rapszódiát és a fisz-moll szvitet rögzítették az elmúlt napokon.

A Művészetek Palotája kedves figyelmessége, amelyet érdemes megfogadni:

Tisztelt Érdeklődő, kedves Vendégünk!

Ön a próbaüzem idején bizonyára először jár majd a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Hangversenyteremben. Kérjük, induljon el időben a meglátogatni kívánt eseményre, mert előtte még meg kell találnia a parkolóhelyet, a legközelebbi bejáratot, a ruhatárakat, a koncertterembe vezető lépcsőket és lifteket, a büféket. Ez jó néhány percet igénybe vehet, bár a tájékozódásban az utcán rendőrök, bent a házban pedig hostessek fogják segíteni. Az előcsarnokban, a vendéglátóhelyeken már 18 órától szívesen látjuk.

[ K.L. ] 2005-02-08 22:02:00