Novellapályázat
az AITIA Informatikai Rt. és a Vándor Computer Kft ajánlott fel hardver-nyereményeket: MP3 lejátszót, hordozható LCD tévét, webkamerát.

   
    Novellapályázat a mesterséges intelligenciáról
   
   

   "Légy Te a magyar Asimov!" - ezzel a szlogennel hirdet közös sci-fi novellapályázatot az Agent Portal és a Galaktika c. lap. A pályamunkák témája a mesterséges intelligencia bármely vonatkozása (robotika, érzelmi modellezés, kiborgok, ember-gép kommunikáció, stb.) lehet.
   A pályázaton sci-fi novellákkal lehet indulni, a beadási határidő: 2005. február 28.
   
    Értékelés
   A pályázati műveket zsűri bírálja, az értékelés szempontjai: a pályamunkák műfaji színvonala, mondanivalója, a tematikus felkészültség, a történetek valósághoz való viszonya és újszerűsége. A novellák terjedelme legfeljebb 2-3 gépelt oldal, lehetnek korábban elkészített (saját) alkotások, vagy kifejezetten e pályázatra szánt írások.
   A zsűri tagjai: Burger István újságíró, a Galaktika főszerkesztője, Kömlődi Ferenc író, az Agent Portal szerkesztője, Németh Attila dramaturg, a Galaktika irodalmi szerkesztője, Kovács "Tücsi" Mihály tudományos újságíró, a Galaktika tudományos szerkesztője, és Szilágyi Árpád újságíró, az Agent Portal munkatársa.
   
    Segítség
   A témákhoz ötleteket, lexikális tudásanyagot és aktuális felkészültséget lehet nyerni az Agent Portal oldalain: http://www.agent.ai
   
    Nyeremények
   A legjobb alkotás megjelenik a Galaktika c. periodikában és az Agent Portalon is. Az első három helyezett Galaktika előfizetést nyer, valamint számukra az AITIA Informatikai Rt. és a Vándor Computer Kft ajánlott fel hardver-nyereményeket: MP3 lejátszót, hordozható LCD tévét, webkamerát. A hivatalos eredményhirdetés 2005. április 1-én lesz, majd az eredmények megtalálhatók lesznek az Agent Portalon és a Galaktika c. lapban.
   
    A pályamunka beadása
   A pályamunkákat február 28-án éjfélig e-mailben lehet beküldeni az agent@agent.ai címre. Arra kérjük az indulni szándékozókat, hogy feltétlenül írják meg nevüket, életkorukat, e-mail címüket, telefonszámukat (hogy minél hamarabb utolérhetőek legyenek, ha jó helyezést érnek el), és természetesen a benevezett alkotást RTF (Rich Text) vagy DOC formátumban! Egy személy legfeljebb két novellát küldhet be!
   
   http://www.agent.ai - Agent Portal, http://www.metagalaktika.hu - a Galaktika honlapja Agent Portal: Az első magyar mesterséges intelligencia portál, amelynek cikkeit az AITIA Informatikai Rt. szakemberei szerkesztik. Nonprofit szolgáltatás.
   Sajtóinformációk: Szilágyi Árpád, aszilagyi@aitia.hu, (30) 606-5935
   
   AITIA Rt. (Artificial Intelligence, Information Technology, Intelligent Agents)
   100%-ban magyar tulajdonú K+F cég a budapesti Infoparkban. Piacközeli fejlesztéseiben high-tech megoldásokat alkalmaz. Főbb szakterületei: mesterséges intelligencia és alkalmazásai, beszédfelismerés, portálszerkesztő rendszerek, felhasználói felületek, tömeges SMS, design, távközlési rendszerek. (http://www.agent.ai)
   
       
2005-02-04 06:36:00