Elsa Valle & Latin Jazz Syndicate
FONÓ BUDAI ZENEHÁZ
Elsa Valle - ének, Szakcsi Lakatos Béla - zongora, Winand Gábor - ének, fuvola, Babos Gyula - gitár, Fekete István - trombita, Bacsó Kristóf - szaxofon, Barcza Horváth József - bőgő, Szabó Csaba - ütőhangszerek, Sramkó János - dobok- lemezbemutató koncert. Fonó Budai Zeneház (1116 Bp. Sztregova u. 3.) 2005. február 5. (szombat) 20.00 óra.
Elsa legújabb lemezén az eddigieknél mélyebben tárja fel a latin-amerikai zene gyökereit. Nem csupán az afro-, de az indián kultúrából is merít mind a ritmus-, mind a dallamvilágot illetően.

Az énekesnő szülőhazájában, Kubában ma is jellemző etnikai és kulturális sokszínűséget is hitelesen illusztrálja. Kubában az egész karibi térség nációi megtalálhatók, mindegyik társadalmi rétegben, melyek hatása csak tovább fokozza a különböző afro-latin zenei irányzatok izgalmas feszültségét.

Az előző lemezhez képest több fúvós hangszerelés hallható az új opuson, két dalban pedig komoly hangsúlyt kapnak a fafúvók és különböző népi hangszerek is. Tehát ezen a lemezen nem szokványos latin jazzt hallható, annál sokkal árnyaltabb, kifinomultabb produkcióra számíthat a közönség.

[ K.R. ] 2005-01-19 00:02:00