Könyvsarok: régi-új rovatunk
A Terasz hagyományos érdeklődési területe a Könyv. Nem csupán (bár főleg) az irodalom, de a képző- és színművészet, a várostörténet, vagy akár a tudomány világából érkező könyvekkel is találkozunk, s hírt adunk róluk. Ha erőnk engedi, bővebb ismertetőt, netán kritikát is írunk-idézünk. S emlékezünk régi könyvekre.
Régóta aktuális e rovat, a könyvek végülis minden eddigi rovatunkból igyekeztek kitörni. Ráadásul a Terasz Kiadó bizony érdekelt új könyvek megjelenésében, sőt megjelentetésében is, aminek némi hagyományai vannak, elég, ha csak az Újra csillog az ezüst című könyvre (szerzője: Honfi György) emlékeztetünk, amely a bledi nagy magyar sakksikert osztja meg a sakkozást kedvelő világgal.

 
Az utolsó cseppet a pohárba az egyik könyvkereskedő szellemi partnerünk (a Bookline) ösztökélése töltötte. A pohár kicsordult, s újabb könyvespolc alakú folt keletkezett a világhálón.

 
Virtuális könyvespolcunk nem lehet teljes, mert a könyvek világa, ezen belül az új könyveké óriási. Dehát a teljességre más területeken sem vállalkozhattunk. Arra viszont igen, hogy ami a szemünk elé kerül, s érdemes a híradásra, s ha erőnk is engedi: arról beszámoljunk, hátha másnak is akkora örömet okoz a Hír a Könyvekről, mint nekünk. A könyvespolcunk mostantól folyamatosan gazdagszik.
[ Norman Károly ] 2005-01-19 04:14:00