A LEGSZOMORÚBB KISROBOT
   „A legszomorúbb kisrobot a gyerekirodalom egyik modern klasszikusa. Megindító történet.„ Mid-West Book Review

   Brian Gage & Kathryn Otoshi
   A LEGSZOMORÚBB KISROBOT
   
   
   Az első magyarul megjelenő, gazdagon illusztrált, keménytáblás, védőborítóval ellátott sci-fi mesekönyv, amely a 8 évesnél idősebb korosztálynak szól.
   
   „A legszomorúbb kisrobot a gyerekirodalom egyik modern klasszikusa. Megindító történet.„ Mid-West Book Review
   
   “A legjobb kezdés azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a robotokat és a sci-fit. Book Sense
   
   RÖVID TARTALOM
   Egy távoli, nagyon távoli kisbolygón egy különös építményt robotok ezrei népesítenek be. Dolgoznak rendesen, kivéve egyvalakit. Tömpe egy Robotoló, akinek az egész életét a henger szolgálatában kell eltöltenie, amely az életet jelentő fénnyel látja el Kupolavárost.
   Tömpét rendszeresen csúfolják a társai, mert kicsi, és állandóan máson jár az esze. Mi máson, mint azon, hogy mi van a Kupolavároson kívül? Valóban rettentő RoboTrollok élnek ott, akik felfalják a gyanútlan robotokat? Tömpe egy éjjel elindul, hogy kiderítse, mi az igazság. Kalandja veszélyekkel terhes, de nem olyanokkal, amilyenekre számított.
   Megismerkedik a két szentjánosbogárral, Tikkel és Takkal, Fernandóval, a százlábúval, és egy hatalmas robottal, Silóval. Ők győzik meg Tömpét, hogy menjen vissza Kupolavárosba, és keresse meg a választ a kérdéseire. Miért jut több fény a RoboTestvéreknek, és hova tűnnek esténként? Honnét tud mindenről MédiAtya? Mi történt a RoboTeremtőkkel? A kérdések megválaszolásán túl még egy feladata van Tömpének: meg kell akadályoznia, hogy az Orb rossz kezekbe kerüljön.
   
   A SZERZŐKRŐL
   Brain Gage Hollywoodban él, és számos nagysikerű gyerekkönyv szerzője. Kathryn Otoshi miután megszerezte a diplomáját, sok éven át George Lucas filmrendező filmes cégének egyik művészeti vezetője volt. Több gyerekkönyv szerzője és illusztrátora.
   
   
 
2004-12-13 23:15:00