Rangos kulturális események támogatója a T-Mobile
A főváros kulturális rendezvényeit, fesztiváljait szervező Budapesti Fesztiválközpont Kht. három évre szóló együttműködési megállapodást kötött a T-Mobile Magyarország Részvénytársassággal.
A Budapesti Fesztiválközpont Kht. és a T-Mobile Magyarország Rt. három évre szóló együttműködési megállapodása értelmében a közhasznú társaság Európa legjobbjai között számon tartott rendezvényeinek kommunikációs partnere a T-Mobile lesz– mindezt Zimányi Zsófia, a Kht. igazgatója és Sugár András, a T-Mobile vezérigazgatója jelentette be a Hotel Intercontinentalban egy kisebb koncerttel fűszerezve a 2005. évi Budapesti Tavaszi Fesztivál programjából.

Zimányi Zsófia - Sugár András
 
Mint ahogy azt Sugár András a tájékoztatón elmondotta: 2005 és 2007 között a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Budapesti Búcsú és a Budapesti Őszi Fesztivál megszervezéséhez, sikeres lebonyolításához a T-Mobile támogatása és kommunikációs eszközrendszere is hozzájárul.
Az eseményekről ezentúl a t-zones, Magyarország meghatározó WAP-portálja rendszeresen beszámol, a hírek és információk mobiltelefonon keresztül, SMS-ben és MMS-ben is eljutnak majd a nagyközönséghez. A mobilkommunikáció révén a legfontosabb információk írásban, valamint képekben, gyorsan és közvetlenül eljuttathatók az érdeklődőkhöz.
A T-Mobile a magyarországi sport- és kulturális élet egyik kiemelkedő támogatója, számos területen járul hozzá a közösségi célok megvalósításához. A társaság, melynek közel 4 millió ügyfele van, piacvezető szolgáltatóként tevékenységében meghatározónak tartja a társadalmi szerepvállalást.

Zimányi Zsófia többek között arról számolt be, hogy a Budapesti Fesztiválközpont Kht. 1996. január 1-jén alakult, legfontosabb feladata a Fővárosi Önkormányzat kulturális fesztiváljainak szervezése, menedzselése. Nemzetközi kapcsolatai révén a rendezvények szervezése, a fővárosi fesztiválok és egyéb események szervezőivel való kapcsolattartás és programkoordináció egyaránt része tevékenységének.
A kétnapos Budapesti Búcsú és a kortárs művészetek legrangosabb magyarországi seregszemléjének tekinthető Budapesti Őszi Fesztivál mellett kiemelkedő a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely 25 éve Magyarország legnagyobb kulturális fesztiválja. Ez az eseménysorozat világviszonylatban is jelentősnek számít. A tekintélyes holland Lokale Festiviteiten internetes oldalon, mely ismét összeállította Európa ötven legjobb fesztiváljának listáját, az előkelő 25. helyre került. Március utolsó két hetében a magyar főváros 50-60 helyszínén közel 200 esemény, neves és elismert hazai, illetve külföldi művészek várják a belföldi és Magyarországra érkező érdeklődőket.

A 2005. március 18-án kezdődő fesztiválra a jegyek több mint ötven százaléka már elkelt, nagyon nagy a külföldiek érdeklődése is. Többek között már minden jegy elfogyott a Chicagói Szimfonikus Zenekar, Pierre Boulez és Daniel Barenboim közös koncertjére, Schiff András fellépésére.

Nagy várakozás előzi meg a világ egyik legkeresettebb operaénekesnője, Barbara Hendricks (fotó: barbarahendricks.com) március 22-ei koncertjét.
A világsztár több mint tíz évvel ezelőtt már adott dalestet a Magyar Állami Operaházban, most viszont sokak meglepetésére jazzt énekel majd a Nemzeti Hangversenyteremben. A Svédországban élő művésznő az ígéretes fiatal skandináv jazzegyüttessel, a szakma által zseniálisnak tartott szaxofonos, Magnus Lindgren kvartettjével érkezik Budapestre.

[ Deák Attila ] 2004-12-09 13:02:00