Szophoklész: OEDIPUS KIRÁLY
Térszínház
A Térszínház (Zichy-kastély, Bp. III. kerület, Fő tér 1.), Szophoklész OEDIPUS KIRÁLY című tragédiáját Babits Mihály fordításában mutatja be, 2004. november 27-én. A címszerepben Kovács J. István, rendező Bucz Hunor. További előadások: december 1., 2., 3. Az előadások este 7 órakor kezdődnek.
A Térszínházról

1969-ben alakultunk, azóta közel félszáz bemutatót és több mint másfél ezer előadást tartottunk. 20 fős társulatunk 1987-től pályázati színházként működik.

Az első négy évadban az MTA Soros Alapítványa támogatásával dolgoztuk ki azt az utazó, közművelődési színházi modellt, amit azóta is művelünk a különböző pályázatokon nyert támogatásokból.
Színházi munkánkkal összhangban művészetpedagógiai kurzusokat, az anyanyelvi nevelést szolgáló továbbképzéseket és műhelyeket tartunk pedagógusoknak, hitoktatóknak, színjátszóknak és rendezőknek. Rendhagyó óráinkkal és cselekvő elemzéseinkkel az iskolai olvasmányokhoz nyújtunk gyakorlati segítséget.
1998-ban elnyertük az évad legjobb alternatív színháza díjat. Óbudán, a Zichy-kastélyban évente 100- 150 előadást tartunk, és ezen túl előadásainkkal járjuk az országot és a határon túli magyarlakta vidékeket.

Bucz Hunor

Kovács J. István - Szamosvári Gyöngyvér
 
Nagy Zsolt Balázsi István
 
Szereposztás:

Karvezető - Balázsi István
Oedipus - Kovács J. István
Kreon - Nagy Zsolt
Iokasté - Szamosvári Gyöngyvér
Tiresias - Zanotta Veronika

Kar:
Bartók Dániel, Borus László, Csiba Grácia Virág, Erdélyi Tímea, Fóti Georgina, Kaulich Viktória, Kocsis Krisztián, Kósa Dénes, Maros Zsófi, Rácz László, Rébeli Szabó Ildikó, Vass Károly.

Zene:
Emődi Györgyi

Rendező:
Bucz Hunor

Fotó: Kiss Péter

[ káel ] 2004-11-22 11:02:00