Élvezi a világoszöldet - Teljesen áttetsző
batarita társulat a Szkénében
A Szkéné Színház (Műszaki Egyetem Főépület 2. emelet) adott otthont 2004. november 8-9-én, a Batarita társulat, Élvezi a világoszöldet - Teljesen áttetsző című produkciójának. Peti Péter képriportja.
Mindkét darab bemutatója Prágában volt 2001-ben a Duncan Center-ben megrendezett nemzetközi koreográfus verseny keretében, mely után színpadon nem voltak láthatóak. A darabok külön életet kezdtek élni, meghívást kaptak a Műcsarnoktól, az Ernst Múzeumtól, a Műhely Alapítvány Trafóban megrendezett “Inspiráció” programjától és két alkalommal a Mediawave Fesztiváltól is, melyek során gyakran különös terekben kellett az alkotóknak játszaniuk. Most viszont, a Szkéné Színháznak köszönhetően, újabb alkalom nyílt arra, hogy láthassuk őket úgy, ahogy három évvel ezelőtt a prágaiak.

Batarita és alkotótársa 2000 óta dolgozik, kísérletezik együtt. Munkáik az érzelmekből, az ösztönökből és az általuk keltett energiákból kiinduló fizikalitásra épülnek.
Legutóbbi közös munkáikkal elsősorban színházi kereteken kívül jelentek meg: lóistállóban, üzletek kirakatában, kávézóban, középkori romokon, erőd udvaron…, mert mindig is inspirálódtak a különleges helyszínek adta formák, színek, anyagok, illatok által. Így a már meglévő darabok is folyamatosan alakultak/alakulnak a különböző feltételek és az improvizáció adta lehetőségek következtében.

 
 
 
 
 
ÉLVEZI A VILÁGOSZÖLDET

koreográfia: batarita
tánc: Pintér Gabesz, batarita
zene: Ligeti György: Szimfónia 100 metronómra
fotó: Szabó Péter

szünet

TELJESEN ÁTTETSZŐ

koreográfia: batarita
tánc: Pintér Gabesz, batarita
fotó: Szabó Péter

Batarita 2003-ban Párizsban dolgozott a Cie Ixkizit ösztöndij-programja keretében, idén pedig Bécsben a DanceWeb nemzetközi táncszervezet rezidens programjának magyar meghívottjaként.

Fotó: Peti Péter

További képek: ppphoto.terasz.hu

[ K.L. ] 2004-11-12 00:10:00