III. SÖNDÖRGŐ FESZTIVÁL – 2004
SZENTENDRE - augusztus 17, 18 és 19-én
A SÖNDÖRGŐ FESZTIVÁL Célja: a különböző zenei hagyományok (a szentendrei szerb búcsú népszerűsítése és a Magyarországon élő délszláv ill. más kisebbségek zenéinek, művészetének bemutatása) és más irányzatok képzőművészet, filmművészet, iparművészet összefogása és a közönséggel való megismertetése.
 
A Söndörgő Fesztivál állandó helyszíne a szentendrei Vujicsics Tihamér tér, amely Szentendre legforgalmasabb sétálóutcáján a belvárosban helyezkedik el. A teret négy éve hozta létre Szentendre Város Önkormányzata és a Vujicsics Egyesület közadakozásból.
A tér minden év augusztus 19-én helyszíne a szentendrei Preobrazsenszka szerb templom búcsújának, melyre az ország minden pontjáról érkeznek vendégek és látogatók. A fesztivállal kívánják megteremteni az augusztus 19-i szerb búcsú hagyományos légkörét, melybe nem csak a magyarországi szerb közösség tagjai, hanem a nagyközönség is bepillantást nyerhet és megismerheti ezt a Magyarországon több száz éve jelenlévő kultúrát és hagyományt.

Vujicsics Együttes
 
Mivel az előző két alkalommal nagy érdeklődés kísérte a rendezvényeket, a 2004-es. III. Söndörgő Fesztivált bővített programsorozattal rendezik meg: Magyarországi művészek előadásait láthatják, ahol a közönségnek lehetősége nyílik több népcsoport kultúrájának megismerésére. A tervezett helyszín a Vujicsics Tihamér tér, amely mind a szentendreiek és az idelátogatók számára magában hordozza azt a mediterrán hangulatot, amit nem csak az idén már harmadik alkalommal megrendezett Fesztivál, hanem az eddig csak kis közösség által ismert augusztus 19-ei szerb búcsú is megteremt.

A fellépő művészek:

- Sali & Lachegyi Project
- Téka Együttes
- Versendi Kovács József és zenekara
- Nikola Parov
- Sebő Együttes
- Vujicsics Együttes
- Four Bones
- Söndörgő Együttes
- Borbély Mihály Quartett B
- Hipp O’ Drom Project

[ Kalóz Róbert ] 2004-08-15 00:02:00