VÍVA FEMINIZMUS! - Itt tartunk
   A skála széles, miként az élet is: mert hűtlen, ha iszik, mert iszik és hülye, mert horkol, ha iszik, mert nem szeret kirándulni a hegyekben, amikor kedvenc csapata látszik, mert nem viszi le a szemetet, nem mossa a kocsit, nem neveli a gyereket, nem szereti az anyóst. Ezer és egy a problem.
   

   Itt tartunk - Víva feminizmus
   
   

A visszaszerzendő édes
   A feminizmus, főként a Nyugat-európai, de talán az amerikai női szabadságvágy (vagy mittom én, minek nevezzem) odáig vitte a világot, hogy nem közröhej tárgya, ha ilyen címmel Visszafogadási férjátképző valóságshow indítható műsor. És fel lehet lépni ilyenféle műsorban. Különös, na. Annak tudatában is különös, hogy a szerelem mókás cselekedetre képes sarkallni a férfiembert. Ő meg nem is veszi észre.
   
   Tehát: Küzdj asszonyod kegyeiért! a címe egy új német tévésorozatnak, s mint ilyen, mire kettőt pislantunk, valamelyik magyar televízió megveszi a jogokat, és elkezdi összeharangozni az elhagyott, árva, a csapodár (vagy csak kemény) menyecske kegyeiből kipottyant férfiakat. Előzetesen - a német tervekben - 12 férj tízhetes fizikai és lelki továbbképzésen vesz részt, ami a következőket jelenti. Kipofozzák belőle régi, jó bevált szokásait, amit az asszony nemigen kedvelt, cenzúrázzák a nőnek nem tetsző mondatszerkezeteket, ezalatt fizikai és szexuális képzésen vesz részt, javít testi küllemén, önfegyelmén, ágyi teljesítményén.
   

Az édes és a mama
   Az elégedetlen asszonynézők körében nagy siker lesz. Egy ilyen műsor, amiből kiderül végre, nők nélkül elveszettek, árvák, hülyék vagyunk, csak siker lehet, minthogy férjükkel, élettársukkal elégedetlen asszonyból több ül a kosárban, kajabál onnan kifelé, mint elégedett, vagy részben elégedett. A tapasztalat ezt mutatja. A németekről az ember fel se tételezne ennyi racionalitást.
   
   A német alapsorozat összes versenyzőjét kivágta a felesége. A skála itt széles, mint az élet is: mert hűtlen, ha iszik, mert iszik és hülye, mert horkol, ha iszik, mert nem szeret kirándulni a hegyekben, amikor kedvenc csapata látszik, mert nem viszi le a szemetet, nem mossa a kocsit, nem neveli a gyereket, nem szereti az anyóst. Ezer és egy a problem. Ahány asszony, annyi indok. Valamennyi feliratkozott exférj vissza akar mászni a jóba, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy újra meghódítsa az asszonyt, de (ha a hódítás nem sikerül), legalább visszasírja magát. Mintha nem volna több a nő, mint a férfi, mintha nem találhatnának próbálatlan, felhúzatlan, meglepetésekkel szolgáló frisset.
   

A győzelem után
   A győztest - természetesen - a nézők (sms-szavazás, hogy hízzanak a telefontársaságok) választják ki. Nyereménye nem mérhető monetárisan. Mindössze annyi: megkérdezheti feleségétől: „Visszafogadnál?” A producerek elmondása szerint a show-ra legalább ötezren jelentkeztek, így is, hogy nincs pénzdíj. „Teljesen a szerelemről és a szeretetről szól, nem anyagi haszonról, és épp ez teszi annyira népszerűvé.” Hehe.
   
   

2004-08-16 12:22:00