Budapesti Nyári Fesztivál
Folytatódik a Szabad Tér Színház programja
Verdi Attilájának nagy sikerű előadásai után táncszínházi produkciókkal folytatódott a Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten. A Városmajori Szabadtéri Színpadon pedig augusztusban a Budaörsi Játékszín, a Tatabányai Jászai Mari Színház és a Petőfi Musical stúdió előadásai láthatóak. (A képen Bán Teodóra a Szabad Tér Színház igazgatója.)
MUSKÉTÁSOK
 
 
 
Román Sándor táncegyüttese, az ExperiDance, az utóbbi években látványos előadásokkal hívta fel magár a figyelmet. Az együttes három sikerdarabjával szerepel a Margitszigeten, július 15-én elsőként a Muskétásokat láthatta a közönség. A „MUSKÉTÁSOK, avagy kevés Duma’s sok tánc” az ExperiDance társulat második egész estés darabja. Dumas „A három testőr” című világhírű regénye alapján Román Sándor fergeteges koreográfiát készített. A kétszer ötven perces előadás alatt bepillantást nyerhetünk egy monumentális kor kulisszatitkaiba.

 
 
 
A Budapesti Nyári Fesztivál keretében az ExperiDance július 30-án a REVANS táncművel szerepel (közreműködik Törőcsik Mari), augusztus 24-én az EZEREGYÉV történelmi tánc-showt adja elő.

 
 
 
A Városmajori Szabadtéri Színpadon augusztusban a Budaörsi Játékszín, a Tatabányai Jászai Mari Színház és a Petőfi Musical stúdió előadásaival folytatódik a Budapesti Nyári Fesztivál. Augusztus 1-jén Girolamo Bargagli „A Zarándoknő” című reneszánsz komédiáját Steinbeck klasszikus színműve „Az édentől keletre” követi.
Az augusztus 3-ára kitűzött előadás érdekessége, hogy Koncz Gábort színészként (Adam Trask) és rendezőként is üdvözölheti a közönség. Szakács Tibor és Bán Ferenc lesznek a 14-én színpadra kerülő Nil Simon vígjáték, a „Mezítláb a parkban” főszereplői.
A nyári színházi szezont Budán a Radványi Géza világhírű filmje alapján készült „Valahol Európában” musical zárja. A három előadásban is kitűzött musical (18., 19., 22.) zeneszerzője Dés László, sztárvendég: Szinetár Dóra.

Fotók: Az ExperiDance oldaláról

[ KA - LÁSZ ] 2004-07-27 12:02:00