BUDAVÁRI NYÁR 2004
2004. július 16. - augusztus 15.
A Budavári Nyár központi helyszíne a Hadtörténeti Múzeum udvara. A műsorok a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Duna Szimfonikus Zenekar klasszikus koncertjeitől a Rajkó Zenekar szimfonikus folklórestjén keresztül a Honvéd Férfikar és a Budapest Jazz Orchestra közös jazz hangversenyéig a zenei műfajok széles spektrumát öleli fel. A fesztivál egyik különlegessége, a Magyarországon vendégeskedő kíváló angol együttes, a Southampton Symphony Orchestra hangversenye.
A hagyományos Meseudvar is megnyílik a látogató családok előtt szombat délelőttönként 10 órától a Hadtörténeti Múzeum udvarán. A gyerekek ismét találkozhatnak kedvenc mesefiguráikkal. Rumcájsz a rabló, Óz a nagy varázsló kalandjai mellett a Trambulin színház Varázsfuvola előadása várja a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Varázsfuvola: Csák György - Aranyos Nikolette Varázsfuvola: Gergelyi Júlia - Beliczai Balázs
 
Új helyszínnel is bővül idén a nyári hangversenyek kínálata. A budavári Mátyás templomban a péntek este 20 órakor kezdődő hangversenyeken kiváló előadók tolmácsolásában elhangzik Bach h-moll miséje, Rossini Stabat Matere, Mozart Requiemje és Händel Messiás című oratóriuma.

Liszt Ferenc Kamarazenekar
 
Az egyházzenei sorozat utolsó, ajándék hangversenyén először lép fel Budapesten a világ hangversenytermeinek egyik nagy felfedezése, a lipcsei Amarcord Énekegyüttes. A világhírű King’s Singers utódjaként számon tartott fiatal művészek a lipcsei Tamás templom fiúkórusának egykori tagjai. Kiemelkedően magas szintű énekkultúrájuk és igényes műsorválasztásuk felejthetetlen élmény ígér augusztus 15-én 20:30-tól a Budavári Nyár vendégeinek.

[ Kovács Beáta ] 2004-07-10 20:02:00