Emma Ági Zsolt
A Sámán Színház előadása
A Sámán Színházat közel tíz éve Magyar Éva alapította meg. Előadásaikban erőteljes hangsúly van a mozdulaton, a gesztuson, az érintésen, a zenén és a látványon. Megalakulásuk óta 15 elõadást hoztak létre. Az új produkció a Merlinben 21-22-én látható. Az előadás egészen más, mint Magyar Éva eddigi produkciói.
Újdonság, hogy színházi rendezőt hívott segítségül, Máté Gábor személyében, és két színész a társa a színpadon: Szantner Anna, aki a Katona József Színház tagja, és Schneider Zoltán, aki pedig a Radnóti Mikós Színházé.

Az alkotók egyszerű történetet kerestek, mely bárkivel megeshet, bárki által átélhető. Emma évek óta együtt él Zsolttal és egy nap rádöbben, hogy Ági besétált az életükbe - ennyi történik végül is. Látszólag szokványos szerelmi háromszög-történet, ám a tánc nyelvén megfogalmazva erőteljesebbé válnak a szavakkal nem magyarázható érzések, jelzések. S mindaz, ami a színpadon látható, közös gondolkodás eredménye, melynek egyaránt részese volt szereplő, rendező, tervező, világosító, dramaturg.

S a történet hétköznapiságára a cím három jól hangzó, ugyanakkor elég hétköznapi neve is utal: Emma Ági Zsolt.

Szantner Anna Schneider Zoltán
 
[ K.L. ] 2004-04-20 11:02:00