Bors néni - Egerben
Nemzetközi – régiós - Három Nővér Fesztivál
Az egri Gárdonyi Géza Színház is műsorára tűzte - április 16-tól - Bors néni kedves, mulatságos történeteit Novák János rendezésében, a címszerepben Molnár Piroskát láthatjuk. Az ’’Évad az Évadban’’ előadássorozatra ápr. 20-24 között, a Három Nővér Fesztiválra ápr. 24-27 között kerül sor.
Nemes Nagy Ágnes 1978-ban született rendkívül szép, verses - prózai meséje könyv alakban régóta népszerű. A kötetből született előadást húsz éve sikerrel játsszák a magyarországi színházak. Az egri Gárdonyi Géza Színház is műsorára tűzte Bors néni kedves, mulatságos történeteit Novák János (a Kolibri Színház igazgatója) rendezésében, melynek címszerepében Molnár Piroskát láthatjuk. Lackó (Papp Gabi), Titilla, a macska (Hüse Csaba), Jeromos, a remeterák (Fehér István) és a Játékmester (Horváth Ferenc).

Papp Gabriella - Molnár Piroska - Hüse Csaba
 
Az ÉVAD AZ ÉVADBAN előadássorozatban a 2003/4-es szezonban színpadra került produkciókat láthatja a közönség.
A Három Nővér Fesztivál és a hozzá kapcsolódó szakmai tanácskozás Csehov drámájának különböző színpadi megjelenését, problematikáját járja körül, neves hazai és külföldi előadók részvételével. A saját előadásukon túl, egy brnoi, nyitrai és egy mozgászínházi produkció is látható lesz a Gárdonyi Géza Színházban.

[ Kalóz Róbert ] 2004-04-16 11:02:00