Gogol: A revizor
Ma este (április 8-án) mutatják be a Vígszínházban, Gogol A revizor-ját. Rendező: Valló Péter, a polgármester parádés szerepében Kern András(fotó) látható, Hlesztakovot Kamarás Iván alakítja, a szolgáját vendégként-szerepátvétellel - Jordán Tamás. A képriportot Peti Péter készítette.
Sajnálatos, hogy az Európai Csatlakozásunk közelegő dátuma ellenére Magyarországon napi aktualitása van Gogol remekének. A szocializmus kellős közepen éppen egy Szovjetúnióból - az akkori - Leningrádból érkezett nagyszerű színházi szakember Tovsztonogov rendezte a Nemzeti Színházban (1972.03.11.). A budapesti Katona József Színházban Zsámbéki Gábor nagysikerű rendezésében láthattuk. A rendszerváltás óta, már emlékezetes bemutatója volt Egerben, a Gárdonyi Géza Színházban Szegvári Menyhért rendezésében.

A vígszínházi bemutató parádés szereposztása - melyet Reviczky Gábor és Rajhona Ádám betegsége befolyásolt, szerepüket néhány nap próbával Jordán Tamás és Vallai Péter vette át.) garancia a sikerre.Az említetteken kívül a föbb szerepekben látható: Pap Vera, Danis Lídia e.h., Tahi Tóth László, Hullan Zsuzsa, Lukács Sándor, Harkányi Endre, Kőmíves Sándor, Pindroch Csaba, Gyuriska János és még számosan.

Díszlet : Báthonyi György, Valló Péter
Jelmez : Jánoskúti Márta

 
 
 
 
 
 

További fényképek: ppphoto.terasz.hu

[ Kadelka László ] 2004-04-08 11:21:00