HIDD EL!
Sun City első nagylemeze
Az utóbbi egy év munkájának gyümölcseként, az FF Film & Music Kft kiadásában, a Universal Music terjesztésében most került a boltokba a Sun City zenekar első nagylemeze, Hidd el! címmel. Hazánkban a "napfény városának" Szegedet nevezik; de a deszkás, graffiti-s fiataloknak egyszerûen csak Sun City.
Az albumot már rég megelőzte egy dal és egy klip, Három gall Afrikában címmel, amely az Asterix második részéhez az Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetéshez íródott.
Az új album stúdiómunkálatai Háry Péter felügyelete mellett, a kecskeméti Holy Hole Stúdióban zajlottak. Péter számos Ákos lemezen működött már közre, valamint az zenei producerkedését dícséri a Venus és a Zanzibár első lemeze is.
A Sun City zenéjében sokféle stílus keveredik. Hipp-hopp, reggae, rock, brit-pop, de ami összeköti a különböző műfajokat, az a gitárközpontú hangzásvilág ("gitárcentrikus eklektika"), amely Attila és Gyula szerzői vénáját is dícséri.
A Három Gall Afrikában című dal ezen stílusok közül, leginkább a brit-pop-os hangzásvilág felé közelít. A második klip, az album sikervárományos You & I című dalából készült, mely a hipp-hopp és a reggae keveréke.

 

Sun City=Napváros. Hazánkban a "napfény városának" Szegedet nevezik; de a deszkás, graffiti-s fiataloknak egyszerûen csak Sun City.
A két fiatal szegedi zenész, Wiegand Gyula (ének) és Deák Drez Attila (gitár) ezt a nevet választotta együttesének. A két dalszerzõ neve már ismerõs lehet a hazai popzene világából, hiszen a Volvox együttesben a mai napig nyomják a funky-t. Most azonban más stílusban utaznak.
Az élõ fellépéseken a csapat további zenészekkel egészül ki. Természetesen zenésztársaik "elõélete" sem elhanyagolható, elég csak Dula "Rock & roll" Sándorra gondolni, aki jónéhány hazai zenekarban gitározott, pld. Ferenczy György, Fresh Fabrik, Nyers, Palermo Boogie Gang, de a többiek is komoly zenei tapasztalatokkal rendelkeznek.
A basszusgitár Kecskeméti Sándor kezében, a doboknál Árvai "Ebola" Péter. Fellépéseiken a lemezanyag mellett U2, Sting, Depeche Mode, INXS feldolgozásokat is játszanak.

 

A Sun City dallamos zenéje remélhetõleg nagyon sok fiatalhoz eljut majd, és a Hidd el! címû albumon mindenki megtalálja a hangulatának megfelelõ nótát!
[ H.K. ] 2004-03-02 00:02:00