Szökőnapi koncert a PIM-ben
A Károlyi Palota (Petőfi Irodalmi Múzeum) patinás épületében koncertezik 2004. február 29.-én 19 00 órakkor az Ismeretlen(?) Zongorista.
 

Az ifjú művész négy éve lépett először a nagyközönség elé Ismeretlen(?) Zongorista néven. Kilétét azóta sem fedte fel, ennek ellenére zongorajátékával országszerte – sőt, határainkon kívül is – felhívta magára a figyelmet. A zongoraművész tehetségét számos versenyen elért siker is bizonyítja. Többek között 1998-ban megnyerte az Országos Zongoraversenyt, 2001-ben pedig a Bécsi Klasszikusok Díját.
Nagysikerű Új Színházi es Thália Színházi koncertjeit többször vetítette a Duna Televízió és az MTV. A tavalyi, Thália Színházban tartott koncertjének DVD változata a napokban készült el.

 

Akik hallották már játékát, korunk egyik legnagyobb "Liszt-játékosának" tartják. Talán pont a sors akarta, hogy az Ismeretlen(?) Zongorista a Petőfi Irodalmi Múzeumban adjon koncertet, hiszen Liszt Ferenc is számos estélyen bűvölte el zongorajátékával a Károlyi Palota népes hallgatóságát. Több párhuzam fedezhető fel a világhírű zongorista és az ifjú művész életpályája között. Ha pedig szorgalmának, tehetségének köszönhetően úgy folytatódik életútja, mint a nagy elődnek, akkor "semmi sem menti meg a világhírtől" – ahogy ezt már többen megjegyezték vendégkönyvében koncertlátogatói közül.

A KONCERT MŰSORÁN:
Liszt, Chopin és Prokofjev művek, az Ismeretlen(?) Zongorista saját szerzeményei, könnyűzenei átiratok zongorára és kamarazenekarra, továbbá improvizációk Keith Jarret témáira.

Ismeretlen Zongorista

[ "Ismeretlen zongorista" ] 2004-02-24 13:02:00