Hot Funky Christmas
A FUNKYzene ISTENEI Magyarországon. December 27-én Debrecenben, 28-án a Budapest Sportarénában - Király Linda közreműködésével -, 29-én pedig Győrben lesz élvezhető a programjuk.
Kool and the Gang
 

Egy szép napon elkezdtem érdeklődni a könnyűzene iránt komolyabban, DJ lettem, de úgy istenigazából. Játszottam az eurodiscot, az italodiscot, rap-et, soult, raeggiet, és - a mindenki által nagyon kedvelt - amerikai funky zenét is. Ez az un. igazi fekazene, vagyis a színes bőrű amerikaiak produkáltak először ilyen muzsikát, a tengeren túlról kaptuk jó esetben lemezen, de inkább rádióban, vagy az MTV zenecsatornán keresztül a 80-as évek elején.
Innen származik a Lionel Richie féle Commodors, Barry White, az Imaginations, a Gap band, a Kool and the Gang, és az Earth Wind and Fire is.
Az utóbbi kettő számunkra a legismertebb, és a discókban leggyakrabban játszott zenekar. Ha egy valamire való DJ az esti programjában nem játszik ilyen muzsikát megszólják, szinte követeli az igényes közönség a Kool and the Gang – Get Down On It, Celebrations, vagy az E. W. F. Fantasy – September cimű dalait. A felsorolás nem volt teljes, mert legalább tíz dal van még, amire igény van.

Earth Wind and Fire
 

Nos ez a két ISTEN – elég későn – de eljön kishazánkba és a forró politikai, gazdasági helyzetet egy várhatóan nagyon forró, hangulatos funky ünneppel egészíti ki.

Már előre látom lelki szemeimmel a boogira gerjedő 20-50-es közönséget, amint ficánkolnak a kényszerszékeken, és a dühöngőben önfeledten táncolókat is, akik megőrülve az élő előadás hatásától, izzadtra táncolják magukat, és azoktól sem irigylem ezt az örömöt, akik erre az estére előveszik a régi ruhákat és a parókákat, hogy a discó ISTENEINEK tisztelegve megmutassák, hogy emlékeznek a nagy slágerekhez illő öltözetre, külsőségekre.
Persze nem lehet azokat sem kihagyni, akik betéve tudják a dalokat, és mint egy élő vokál - éneklik élőben a zenekarral együtt – ha ezt szegény Cserháti Zsuzsa megélhette volna. Fogalmam sincs hány kiadást éltek már meg a kiváló dalok, megannyi válogatás lemezen tündökölve, remixeken és megamixeken hallható, játszható ma is.

Bevallom, én is be vagyok előre sózva, és azt is bevallom, hogy a fele koncertet tuti végigénekelem, és azt is, hogy ha valaki úgy jön el erre a koncertre, hogy rossz a kedve, a forró karácsonyi funky party rendezi a hangulatát.

December 27-én Debrecenben, 28-án a Budapest Sportarénában Király Linda (fotó) közreműködésével és 29-én Győrben lesz élvezhető.

Kapcsolódó link:
Multimedia Concerts

[ Gyöngyösi Tibor ] 2003-12-18 13:02:00