IRISH DANCE INVASION - Thália Színház
Írta és rendezte Alföldi Róbert.
Az IRISH DANCE INVASION egyedülálló produkciója az ezredforduló egyik legkülönlegesebb táncszínházi előadása. Nem Írország tradícióit, történelmi múltját jeleníti meg. Éppen ellenkezőleg. Az ír és a magyar zene-, színház- és táncművészet elemeit ötvözve, egyedi műfajt teremtve dolgozza fel a legújabb generáció különleges és szokványos élethelyzeteit, a mindennapos kísértéseket a drogok és az élet mámorát... 2004 április 4-én 19:00 órakor az Erkel Színházban látható a produkció.
Ronan Morgan és Stephen Scariff a show koreográfusai és férfi szólistái. Budapestre érkezésűket megelőzően a show világának fővárosaiban léptek fel, többek közt Michael Flatley társulatának tagjaként. Las Vegas, a New York-i Broadway, a londoni West End mellett olyan nagy múltra visszatekintő színházakban táncoltak, mint a Theatre Royal Drury Lane, a Royal Albert Hall, a Radio City Music Hall és a Moszkvai Kreml.
Mairéad Nesbitt és Kasza Tibor szerezték a darab zenéjét. Mairéad Nesbitt a Feet of Flames és a Lord of the Dance hegedűvirtuóza, idén elnyerte az "Év tradicionális hegedűse" címet. Kasza Tibor a Crystal együttes frontembere, aki amellett, hogy együttesével eddig minden lehetséges szakmai elismerést elnyert tavaly, az "Év popzeneszerzője" kategóriában megkapta az Emerton díjat.
...és természetesen 14 elképesztő, szédületes fiatal táncos, akik már számos alkalommal, a szakma nemzetkőzi képviselőit is meglepve mutatták meg, hogy mire képes az ír-sztepp táncos, ha magyar.

Koreográfia: Stephen Scariff és Ronan Morgan
Zene: Máiréad Nesbitt és Kasza Tibor
Írta és rendezte: Alföldi Róbert
Szólisták: Hollaubek Ágnes, Hsiao Yi-han, Stephen Scariff és Ronan Morgan Az est fényét emeli, hogy Máiréad Nesbitt megtisztel minket azzal, hogy a show részeként játszik is nekünk hegedűjén.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Peti Péter fotói a Thália Színházi előadáson készültek.

További képek: ppphoto.terasz.hu

[ K.L. ] 2004-03-29 07:20:00