Benkő Zsolt és a Bluesrivers
Október 9. Kupola Zeneház
Catch the bait címmel október 9-én jelenik meg Benkő Zsolt (fotó) és a Bluesrivers első albuma. A lemezt a zenekar aznap este mutatja be a Kupola Zeneházban. A koncerten a sztárvendég Tátrai Tibor lesz.
Benkő Zsolt régi ismerős a hazai blues-élet palettáján. Első zenekarával már 1983-ban fellépett, de szélesebb körben 1988-ban a Téglagyári megállóval, majd 1990-ben a Sonia és a Sápadtarcúakkal ismerték meg a klubokban és a fesztiválokon.

 

Komolyabb szakmai sikereket az 1992-ben alakult Ferenczy György és a Herfli Davidsonnal ért el fesztiválokon (Németország, Csehország, Szerbia, valamint az akkori összes itthoni fesztivál), és első három CD-jével.
Ezek közt szerepel a "Szimfonikusok nyomják a bluest" című élő lemezfelvétel, melyet a Vígadóban rögzítettek telt ház előtt, 1995 karácsonyán. A közel egyórás koncertfilmet a Duna TV háromszor is műsorára tűzte.
1996-tól több kísérletet tett saját zenei elképzelések kibontakoztatására, és ennek eredményeképpen jött létre 1998-ban a Benkő Zsolt és a Bluesrivers zenekar. Az együttes több külföldi és itthoni turnén szerepelt, legutóbb júniusban képviselte hazánkat a prágai Blues v Lese Fesztiválon, amely a legrangosabb blues-esemény Csehországban.
A jó szereplés gyümölcseként novemberben vár egy kisebb szlovák és cseh turné a csapatra.
Benkő Zsolt sokszor vendégeskedik más hazai csapatok koncertjein, és alkalmanként Ripoff Raskolnikovval is fellép, aki egyik példaképe (a művésznév egy graz-i születésű osztrák énekes-gitárost takar, aki bő 10 éve rendszeresen koncertezik Magyarországon, miközben Európa-szerte ismerik nevét).
Benkő Zsolt szerepelt tv-ben, rádióban, kiállítások megnyitóján, jótékonysági esten és bárhol, ahol lélekkel teli, energikus gitárjátékára szükség volt. Az igazi közeg számára a klubkoncert, ahol kontaktust teremthet a színpadról a nézőkkel.

Benkő Zsolt és Tátrai Tibor
 

A zenekar jelenlegi felállása alig egy éves, de inveciózus tagjai (Tánczos "Stevie" István – szaxofon, ének; Bornemissza Ádám – basszusgitár, ének; Kovács Norbert – dob) révén pár hónap alatt elkészült a saját számokból álló, angol nyelvű anyag.
A CD 600 példányban jelenik meg, stílusában jóval sokszínűbb, mint amire a Bluesrivers név enged következtetni, soul, funk, jazz behatásokból is táplálkozik.
Ennek bemutatása, illetve a lemez árusításának kezdete október 9., csütörtök. A lemezbemutató koncert sztárvendége Tátrai Tibor. Helyszíne a Nagyvárad téren található Kupola Zeneház.

[ Kalóz Róbert ] 2003-10-07 16:02:00