Nemzetközi FUVOLAVERSENY
A Hungarofest Kht. által szervezett 38. Budapesti Nemzetközi Verseny keretében idén Nemzetközi Fuvolaversenyre kerül sor szeptember 1.-14. között a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián. Összesen 33 ország 134 versenyzője méri össze tudását két héten keresztül, a selejtezőtől a döntőig.
A legtöbben, 25-en hazai versenyzők, de szép számmal érkeztek a magasan jegyzett megmérettetésre Japánból, Dél-Koreából, az USA-ból, Franciaországból.
Az első díjas bruttó 4.000, II. díj 3000, III. díj 2000 US dollárt vihet haza, a különdíjak között egy mesteri ezüstfuvola és egy tavaszi koncertmeghívás is szerepel. A verseny során az ifjú zenészeknek a döntővel együtt összesen 9, igen technikás mű előadásmódjával kell bizonyítaniuk a tudásukat.
Az izgalmasnak ígérkező döntőbe 6 versenyző kerülhet be. A verseny győztesei 2003. szeptember 14-én vasárnap este az ünnepélyes díjkiosztás után gálakoncertet adnak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében.

 

A tíztagú nemzetközi zsüri tagjai a fuvola igazi szakértői, a zsüri elnöke Kovács Lóránt.

A NEMZETKÖZI ZSŰRI TAGJAI

ADORJÁN András — Dánia
BÁLINT János — Magyarország
GERARD, Jean-Claude — Franciaország
GREISS-ARMIN, Renate — Németország
GYÖNGYÖSSY Zoltán — Magyarország
AKIKO Mikami— Japán
PRÖHLE Henrik — Magyarország
ROBISON, Paula — Amerikai Egyesült Államok
VÁLEK, Jiri — Cseh Köztársaság

A szeptember 1-i hétfői nyitóhangversenyen az olasz Davide Formisano lép fel, akinek karrierjét egy évtizeddel ezelőtti budapesti győzelme alapozta meg. A másik szólista Kokas Katalin hegedűművész, aki a tavalyi, hegedűre kiírt Nemzetközi Zenei Verseny győztese. Közösen adnak elő Mozart-műveket, kísér az Erkel Ferenc Kamarazenekar Áldor Lili vezetésével.

A díjkiosztó ünnepség és a győztesek gálakoncertje 2003. szeptember 14-én 19.30 órakor lesz a Zeneakadémia Nagytermében.
Közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
Vezényel: DRAHOS Béla

[ Kadelka László ] 2003-09-05 05:27:00