Gergely Edit: Hetedik megálló - A szexdukátor pszichomaca (trinapló a havasokból)
2

   
   A népnevelés útvesztője
   
   Szexedukátorrá leszek, meglásd. Az erre elhivatott hölgy: terepmunkás. Munkája társadalomépítő, népnevelői, sokrétű, tehát rétegműveltséget előfeltételez. Bekopog tisztes úriházakba (esetünkben újgazdag/úrhatnám székely portákra). Hiszen máris honosított módszer – igaz, más szakágakra: szépségápolók, tisztisztószerek, edények és gyémántfokozatú viszonteladók -, az úgybecézett szeánsz alkalmazása.
   
   Összecsődülnek a barátok, rokonság, s odajön aztán Az Expert, aki árubemutatót tartván rávenni próbál a vásárlásra. Ezt a műveletet a szexedukátorok országában (Újvilág) szeminárnak hívják. Ül hát a livingben (izgatottan, várakozva) féltucat tanulnivágyó fehérnép. Kávéasztalkán kikészített tányérok. Harsányan betoppan közibük az okítónémber olyan fényes, pléh aktatáskával, amilyet a krimikben sok dollárral bélelten kábítószerekre cserélnek a banditák. Ebben itt veres szaténba burkolódzva nyújtózik 6+1 jó sok dollárba került gyönyörűszép műphallosz. Az óra menete: hogyan ragadjuk meg, hogyan simogassuk, gyűrjük-gyúrjuk, nyelvet, ajkat hogyan sétáltassunk rajta, mit igen, mit ne. Finoman reáhajolva a szemléltető tárgyra ajkkal görgetve lefelé felapplikálni a “sapkát”. A szeminár-lakás nappalija kávéasztalkája mellett-fölött zajlik a program, iparkodik a tím. Kávéasztalka épp térdmagasságban, letérdelve mélyen föléhajolhatóak így a mélytányérok, amikbe állították a gyakorlóeszközt, ki-ki nyugalomban (mondja is a háziasszony, ebből többé nem eszünk).
   
   Na én nem ilyen szexedukátor leszek.
   Hanem olyan, mint Sue Johanson, az Oxigen Network legnépszerűbb, heti 70 ezer betelefonálót megmozgató Talk Sex-műsor okítóasszonya. Sue ugyanis nem tisztesúriházal, hanem előadásokat tarva utazik a világban, tanulmányokat ír, nomeg népszerű népnevelő tévéműsort vezet.
   
   Letapadtan csüngtem ajkán szótlanul, midőn tavaly odakapcsolva (CBS) szembetaláltam magam e Piroska nagymamája kinézetelű nénivel – s a végzetemmel. Nyomban eldöntöttem: itt az idő a parázna lírákat követően az ideológiát is papírra tenni, mögöttesnek szándékolt szakirodalomként.
   
   Beiratkoztam hát az egyetemre, tévoktatás szakra (é-vel, évi 400 dollárárt). A jónevű erdélyi felsőoktatási intézmény távoktatás em (maghiar) szakán ugyanis: 1. kizárt bankszámlán utalnod át a tandíjat (t.i. nincs ilyen neki), 2. a weboldalára kitett értesítések el nem olvasása esetén az intézmény nem vállal felelősséget a téjékozatlanságodért – a híreket viszont a világért (mi több, a világhálóért) sem archiválják, 3. a tandíj-részlet (100$) lefizetési határideje (vö. ex-értesítő a weben) eltelte után 1% uzsorát számolnak, naponta.
   
   Beperelem őket, úgy beperelem, hogy jaj! – sziszegem amerikai-gyakorlat koppintásos feltüzülésben - elébb a büntetőkamatokkal kövér 7,8 milliót kiperkálva katonatiszte(ssége)sen. Pesti ügyvéd azt mondja: nekimenni frontálisan! Román ügyvéd: toborozni hasonszőrű pofáraejtetteket, aláírást gyűjteni, tiltakozóbeadványozni! Egy barátom (civilben sajtóvezér az illető) velősen: meg kell írni. Én meg azt mondom: qrva élet.
   
   Szexedukátor leszek meglásd. Úttörő leszek, partizán. Két út(vesztő) áll előttem: leszek exmatrikulált sajtóprecedens, vagy kompromisszumra hajló (tehát ruganyos) Sue Johnson made in Roumania – itthon, fiatalon. Juszt is az leszek, meglásd… Egy (új)világjárta hazaszerető, Balkán-konform pszichomaca.
   
   *

   Frissen Festve március 22-23.
       Kapcsolódó cikkek:
   Kivagyokén?
   Első megálló
   Második megálló
   Sportmegálló + Jucimama
   Negyedik megálló
   Ötödik megálló
   Hatodik megálló
   *
   Juci Mama dióskiflije
   http://www.maganterulet.tk/
   Oek Land by Night
   Hétközbeni duhaj
   *
   Minimaximál: Hárompasasok s a világ nyolcadik csodája
   *
   Zsigmond Andrea: Testszínű szavak
   
   
[ Gergely Edit ] 2003-04-01 11:32:00