Gergely Edit: Negyedik megálló
2

   
   Én egy virág vagyok
   
   Kissé összefolynak a napok. Hétvégétől kezdve úgy három-négy körül fekszem, fél 7-kor kipattan szemhéjam (pillás-selymes bőrszirom). Délelőtt virulok, délután bágyadt kókadozás - este kis hervatag intermezzo: szunnyadnom kell órányit, ilyenkor meg kivirágzás a javából. (Én egy virág vagyok.)
   
   Összefolynak kissé a dolgok. Én most épp a tegnapi (tegnapelőtti?) félszáraz Muscat Ottonellel (az ajándékozója egészségére!), a play list-en meg egyetlen egy nóta ömlik önnönmagába (illetve Sugarbabes, Sting Shape of my hart-jával). Szavurálgatom da capo al fine. (Mi mindent kellene.)
   
   Van ebben az egészben valami önáltatóan folytonos… hogy voltaképpen nem is tudom, melyik napi naplót írom (nem is akarom tudni.) Jól van ez így. A virtuálnapló írása csak egy fordulatszám ezen a korongon (bakelit?), minek közepén – ott, hol a kislyukon lemez fennakad – elékunkorodik ilyenkor valami kontinuitás-érzet, valami öröksége a létnek. Ahogyan a test nem ciklusban váltakozva végzi szükségleteit (most nem az elemiekre, hanem az aktív-inaktív stádiumokra, ébrenlét-alvás egyensúlyára, menetrendszerűségére, életrendszerűségére utalok). A szubjektív idő személyreszabottsága, fordulatszáma (lásd Moshu vonatkozó linkje ) az oldott állagú létszerűség hullámhosszán.
   Nem akarok napitörténést mesélni. A sok kekec kicsinyességben e napló nekem nem panaszkönyv, hanem napi-megálló. Nem torpanás. Nem bökkenő. Kissé inkább időtlen (archiválható virtualitásában napi-frissítésben adagolt) kültér. Itt nem vagyok napi kisvárosi tökölések krónikása. Nem nyelvgyakorlok tömbmagyarul. Itt nem izgat az ú.n. real politik. A magánügy az meg ugyanúgy magánügy marad itt is.
   
   Persze, azért nem struccpolitik. Tudom, tudom, zajlik az élet körülöttem (tőlem jobbra háborúsnapló, balra terhes.) Élet-halál kérdés jegyezni mindezek közepette halálosan komoly(kodó) életszerűségeket.
   
   *
   Kapcsolódó cikkek:
   Első megálló
   Második megálló
   Sportmegálló + Jucimama
   *
   Juci Mama dióskiflije
   http://www.maganterulet.tk/
   Oek Land by Night
   Hétközbeni duhaj
   *
   Minimaximál: Hárompasasok s a világ nyolcadik csodája
   *
   Zsigmond Andrea: Testszínű szavak
   
2003-03-27 23:31:00