Térhatás a Horánszky utcában
Újabb tárlat kapott helyet az Ateliers Pro Arts / A.P.A.! Galériában, mely abban nyújt segítséget, hogy két friss diplomás alkotásaival ismerkedjen meg a nagyérdemű. Cseh Lili szobrászművész és Juhász Dóra festőművész munkái március 22-ig láthatók.
Színes festmények és lebegő szobrok fogadják a látogatót a Horánszky utcai galériában. A festő finom színekkel ábrázol lírai absztrakciói érdekes ellentétet képeznek a szobrász térkísérletei tanulmányokon alapuló munkáival. Útkereséseik az idő és tér problémát járják körbe.
A művészi ábrázolásnak ez az örökös, megoldást váró témáját két önálló szemléletmódon keresztül járhatja körbe a néző. Cseh Lili és Juhász Dóra alkotásai légiesen szárnyalnak a művészi szabadság adta atmoszférában, mégis az alkotói folyamat iránt érzett tisztelet, az anyag megbecsülése végigkíséri a tárlat egészét.

 

Juhász Dóra festményei formai elemekből épülnek fel. Körök, függőleges vonalak, sávok végetlenje teszi könnyeddé, vidámmá az ábrázolásokat. Pöttyös, csíkos képek ezek, amitől elevenné, személyessé és összhangossá válnak vásznon szereplők.
Cseh Lili művei a térélmény nagyszerű megoldásai. Nála a perspektíva kiválasztása soha nem független a mozgás irányától és idejétől. Az alkotás és alkotó kapcsolata folyamatos. Nyitott az újra, mer távolodni az alapkoncepciótól, vállalja az új dimenziók beépítését a végleges műbe, ugyanakkor biztosan kezeli az arányokat.
E két fiatalról még biztosan hallani fogunk.
[ Moldován Mónika ] 2003-02-11 11:08:00