Vágó Ádám - A Kárpát-medence ősi kincsei
A kőkortól a honfoglalásig
A Kossuth Kiadó és a Magyar Nemzeti Múzeum szeretettel meghívja Önt és kedves családját Vágó Ádám A Kárpát-medence ősi kincsei a kőkortól a honfoglalásig című művészeti albumának díszbemutatójára. A könyvet Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója mutatja be. 2015. december 17. csütörtök, 16:00 Magyar Nemzeti Múzeum, Pollack-terem (1088 Bp., Múzeum körút 14–16.)
 
Első ízben jelenik meg ilyen összefoglaló, tárgyakkal gazdagon reprezentált, művészeti megközelítésű, tudományos-ismeretterjesztő munka a Kárpát-medence Árpád-kor előtti műkincseiből. A bemutatott tárgyak egy része először jelenik meg nagyközönség előtt, így szenzációs újdonságnak számít.

A reprezentatív művészeti album Kr. e. 800 000-től, a Kárpát-medencei őskőkor kezdetétől a Kr. u. 10. századig, a magyar honfoglalás korának végéig mutatja be és rendszerezi mindazt, amit az egyes korszakok tárgyi kultúrájáról, művészetéről tudunk. Történeti és művészeti megközelítésű korszakleírásokkal, elemzésekkel, érdekességekkel, térképekkel, valamint közel 2000 műtárgy színes fotójával mutatjuk be a Kárpát-medence ősi műkincseit.

2015-12-13 00:50:00