Rost Andrea hangja lett a legnépszerűbb
A Kossuth Kiadói Csoport díjesővel zárta a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Az év kiadója, a Kossuth Kiadó lett, az év fővárosi könyvesboltja 3. helyezettjének az Örkény István Könyvesboltot választották. A Mojzer-és a Kossuth Kiadó közös kiadásában megjelent OPERAMESÉK Rost Andrea előadásában című hangoskönyv előadója, a közönségszavazatok alapján elnyerte Az év hangoskönyv-hangja díjat.
 
Különleges hangról, különleges kiadványról van szó. Rost Andrea ugyanis ezúttal nem énekel, hanem prózában mesél azon a hangoskönyvön, amely 2013 márciusában jelent meg. Tótfalusi István népszerű, Operamesék című kötete abban segíti a zene iránt érdeklődő fiatalokat, hogy megismerjék az operairodalom 29 remekét, azok fordulatos cselekményét. Rost Andrea négyet – A varázsfuvola, Turandot, A sevillai borbély, Figaró házassága – mesél el ezek közül. A világhírű énekesnő hangját, előadásait felidézve talán nem tűnik túlzásnak azt mondani, hogy az operák világát hozza közelebb a gyerekekhez és szüleikhez az , Operamesék című hangoskönyv is.

 
Az, OPERAMESÉK – második rész, Rost Andrea előadásában 2014 márciusában jelent meg. Ezen a hangoskönyvön Tótfalusi István , Operamesék, című kötetéből Rost Andrea öt remekművet – Gianni Schicchi, Szöktetés a szerájból, Aida, Bajazzók, Pillangókisasszony – mesél el. További különlegessége ennek a második résznek, hogy a művésznő énektudásából is ízelítőt kap a hallgató. Rost Andrea Puccini: Pillangókisasszony című operájából a címszereplő nagyáriáját énekli a 2. felvonásból. A felvétel a Magyar Állami Operaház előadásán készült, 2013. november 16-án.

[ L. Á. ] 2014-05-06 16:30:00