Mészáros Tamás: Vészhelyzet - 4 év a centrális erőtérben
Szeretettel várják Önöket, Mészáros Tamás VÉSZHELYZET - 4 ÉV A CENTRÁLIS ERŐTÉRBEN című könyvének bemutatójára 2014. március 11., kedd 17.30 Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.) A könyvet Lakner Zoltán politológus, szociálpolitikus mutatja be. Moderátor: Kőrössi P. József.
 
Mészáros Tamás könyve időrendi eseménytörténet, de nem is szakad el a konkrét „sztoriktól”, amelyek meglehetős pontossággal rajzolják meg az Orbán-rezsim természetét. Új könyvében a szerző nem az ismert ügyek leltárát végzi el, hanem az egyes tematikai csomópontokat keresi –mint például az alkotmányozás (annak jellege, módja, szellemisége), az Európai Unió és a magyar kormány viszonya, a külpolitika zsákutcái (keleti nyitás, az amerikai kapcsolat, a németekkel való konfrontáció), az unortodox gazdaságirányítás „eredményei”, a szociális krízis, a kulturális rombolás és a többi.
Mészáros Tamás könyve nem a politikatudomány, a szociológia, avagy közgazdaságtan szakmai igényével lép fel; a könyv tematikus fejezetei egy folyamatosan publikáló, népszerű közíró vállaltan szubjektív elemzései.

2014-03-09 00:20:00