Diane Chamberlain - Titkok örvénye
Alexandra Kiadó, 2013.
Az Alexandra kiadó ajánlata a New York Times bestseller szerzőjének új kötete, Diane Chamberlain: Titkok örvénye, amely izgalmas regény. Mindannyiunk számára felteszi a kérdést: mi az, amit már nem lehet megbocsátani.
"Megindító regény anyákról és lányaikról, titkokról,
barátságról, szeretetről és veszteségről...
Megríkat majd, de reményt is ad."

(Tatiana de Rosnay)

 
"Kedves Anna! Nehéz papírra vetni mindazt, amit el kell mondanom, de tisztában vagyok vele, hogy végigolvasni sokkal nehezebb, és nagyon sajnálom..."

Ez a félbeszakadt levél az egyetlen nyom, amelyből Tara és Emerson kiindulhat legjobb barátnőjük, Noelle öngyilkosságának okait kutatva. Minden, amit tudtak róla - szülésznői hivatása, bátor kiállása az igaz ügyek mellett, családja és barátai iránt érzett szeretete -, olyan ember benyomását keltette, aki ragaszkodik az élethez. Miért választotta mégis a halált?
Túl sok mindenről nem tudtak.
A levél és egy szívszaggató titok felfedésével a két nő lassan rájön, hogy valójában mégsem ismerték jól Noelle-t, s miközben egyre inkább kirajzolódik előttük bonyolult személyisége, szerelemmel, árulással, részvéttel és csalással is szembesülniük kell.

A Titkok örvénye izgalmas regény, amely mindannyiunk számára felteszi a kérdést: mi az, amit már nem lehet megbocsátani?

Diane Chamberlain
tizenkét évesen kezdett el írni, végzettségét tekintve pszichológus. Tizenkilenc bestseller szerzője, Észak-Karolina államban él. Felnőtt-könyvek szerzője, fordulatos történetei az emberi kapcsolatokról – férfi, nő szülők és gyerekek, testvérek, barátok viszonyairól – szólnak. Családi drámák, kötődések, kétségek, érzelmek, romantika... Az amerikai írónő szakképzett analitikus, sokáig fiatalok között végzett szociális munkát, majd San Diegóban és Washingtonban kórházi pszichoterapeutaként dolgozott, később magánpraxist folytatott. 1982-ben kezdte el írni első regényét – fiatalkori élményeiből –, négy évig dolgozott rajta, és csak '89-ben publikálták, de meghozta számára a szakmai elismerést és a népszerűséget. Azóta több mint húsz sikerkönyvet jegyzett. Azt mondja, semmi sem izgalmasabb, mint az, ahogy az emberek megküzdenek az életük próbatételeivel, egyedül vagy egymásba kapaszkodva.

Diane Chamberlain: „Fordulatokkal és meglepetésekkel teli regényeket írok, amelyek – remélem – az érzelmekre is hatnak. A könyveim középpontjában minden esetben emberi kapcsolatok állnak – férfiak és nők, szülők és gyermekeik, nővérek és fivérek egymáshoz való viszonya. Nem tudok elképzelni érdekesebbet annál, mint ahogy az emberek megküzdenek az élet kihívásaival és csapásaival, együtt és egyedül is. Számomra az az igazi öröm, hogy a szavaimmal hatást gyakorolhatok az olvasókra.”

2013-09-18 19:01:00