Azok a 80-as évek
Önben is mély nyomokat hagytak a híres-legendás 80-as évek?? Hagyja magát visszarepíteni a fiatal-korába a National Geographic Channel rendkívüli világpremierjeivel! Míg a hatrészes Azok a 80-as évek az időszak világrengető politikai, technológiai, kulturális és társadalmi forradalmába enged szórakoztató bepillantást… …A 80-as évek legnagyobb pillanatait gyűjtötte színes csokorba.
Bemutató 2013. május 12-én

A jövő kis túlzással az 1980-as években kezdődött, hisz ebben a mára legendássá vált évtizedben a nyugati világ forradalmian új módon tanult meg élni... dolgozni... játszani... – létezni... A Nat Geo 2013 májusában képernyőre kerülő két rendkívül sorozata a korszak legemlékezetesebb eseményeit, személyiségeit, találmányait idézi meg – olyan lendületes és vonzó formában, mint amilyen maga a szóban forgó évtized volt.

 
AZOK A 80-AS ÉVEK
A múltidéző, arcunkra újra meg újra mosolyt csaló hatrészes sorozat archív felvételek és mai rekonstrukciók segítségével idézi meg a korszak legjellemzőbb pillanatait, vívmányait, hőseit, hangulatát: a fordulatos, minden percben újabb meglepetést hozó epizódokban találkozunk a 80-as évek zenei és filmsztárjaival; a tudomány, az üzleti világ, a média és a politika legemlékezetesebb egyéniségeivel; valamint mindazokkal a katasztrófákkal, technikai újításokkal és közéleti eseményekkel, melyek ezt az időszakot legendássá és felejthetetlenné tették.

 
A 80-as években, melyekről a legtöbbünknek a személyi számítógépek és a videojátékok megjelenése jut az eszébe, egymást érték a maradandó hatású, életünkre máig befolyással lévő események és személyiségek. A NASA első, ember szállítására is alkalmas űrrepülőgépének a fellövése például olyan technológiai robbanást idézett elő, melynek köszönhetően ma okostelefonokon és interneten keresztül kommunikálhatunk egymással... Madonna – akkoriban sokkolóan ható – menyasszonyi ruhás megjelenése egy zenei díjátadón pedig megvetette az alapjait annak az elképesztő, szinte csillapíthatatlan celebéhségnek, mely a mai napig futószalagon neveli ki a Kiszel Tündéket és Lady Gagákat...

 
A sorozatban többek közt olyan hírességekkel láthatunk archív – mára azonban új kontextusba került – interjúkat, mint Steve Wozniak “high-tech titán”, Ted Turner médiacsászár, Oliver Stone rendező, vagy épp Jane Fonda, Calvin Klein, Michael J Fox, Joan Collins, David Hasselhoff, Sam Donaldson, Linda Gray, Linda Evans, Bruce Weber, Grandmaster Flash, Darryl DMC McDaniels, Dionne Warwick, Harry Belafonte és Walter Isaacson.

 
A 80-as évek legendássá válásához ugyanakkor számos olyan személyiség is hozzájárult, akiknek akkoriban fogalmuk se volt róla, hogy – akarva-akaratlanul – történelmet csinálnak. Közülük az Azok a 80-as évek epizódjaiban egyebek mellett találkozunk…
• Diana hercegnő személyi titkárával, Patrick Jephsonnal;
• a repülőgépével a moszkvai Vörös téren landoló Mathias Rusttal;
valamint a Madonnát egy New York-i táncklubban felfedező Michael Rosenblatt-tal.

2013-04-18 14:13:00