DEKADENS EST - SICKRATMAN / KISTEHÉN
Trafó Kortárs Művészetek Háza / 2012-09-15 20:00
Közös produkcióval készül a két zenekar, saját világuktól túlzott punk lázadással, az anarchia felé kilőtt elbutulással.
 
Közös produkcióval készül a két zenekar, saját világuktól túlzott punk lázadással, az anarchia felé kilőtt elbutulással. A Kistehén pár hónapja Lazlo névvel megkezdett egy külföldre törekvő utat, melyet az angol kritika és a Rich Mix közönsége nagyszerűen fogadott. Az itthon ismert zenei világgal szemben a mostani előadás lázadó, anarchista világot jelenít meg. Sickratman első lemeze a nemzet halál gondolata után, most az emberi belső mikro rezdüléseivel törődik, a maga dekadens módján. Az új program nem fukarkodik egzotikus hangszerekkel sem, így válik az egész koncert eklektikussá. Nem lehet megjósolni a kimenetet, két narcisztikus csoport zenél – ilyen, ha a Kistehén, meg a Beteg Patkányember találkozik.

A 2007-es európai turné után a Kistehén Virágok a réten című dala a Songlines Top of the World albumán is megjelent, ezt pedig több amerikai, európai és hazai fellépés követte. 2009 elejére elkészült az Ember a fán címû, könnyebb, melankolikusabb hangvételû lemez. Legutóbbi lemezüket 2010-ben adták ki és már most dolgoznak az új albumon. A zenekarhoz több filmzene is köthető (Kalandorok), de megemlíthetô néhány színházi elôadás-sorozat (legutóbb a Bëlga zenekarral együtt), mely megtévesztô címe ellenére (és épp ezért) a Vidámságmentes világnap – Fekete epe est nagy sikert jelent. A Kistehén világához tartozik a csökkentett tag létszámú „Kistehén Minimál”, a melankólikusabb dalok bemutatására a „Kistehén Melankó” formáció, kiegészítve a koncerteken fellépô nagyzenekari „Kistehén” zenekari portfóliót.

Sickratman a róla elnevezett zenekar énekese, a Bëlga egyik alapítója, és az első lemezig tagja is volt, akit a legtöbben a Buzi-e vagy? című slágere miatt ismernek. A Korai Örömben Paizs Miklós néven szerepel. A Sickratman zenekar idén jelentkezett új lemezzel A nagy Én címmel. A műsor vázát ez jelenti.

KISTEHÉN:
KOLLÁR-KLEMENCZ LÁSZLÓ – gitár, ének
KOLLÁR-KLEMENCZ GERGŐ
BUJDOSÓ JÁNOS
VAJDOVICH Árpád
JANCSOVICS Máté

SICKRATMAN:
PAIZS Miklós – ének ,fujara, mbira, metalofon
SZÁNTÓ Gábor – gitár, ének
LUKÁCS Albert – basszusgitár
SZABÓ Viktor gitár
BALASI Ádám dob
2012-09-15 20:00:00